Rudele minerilor morţi sau răniţi primesc ajutoare de câteva zeci de mii de lei

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, duminică, că rudele minerilor morţi sau răniţi în exploziile de sâmbătă vor primi ajutoare financiare în valoare totală de câteva zeci de mii de lei.

21 afișări
Imaginea articolului Rudele minerilor morţi sau răniţi primesc ajutoare de câteva zeci de mii de lei

Rudele minerilor morţi sau răniţi primesc ajutoare de câteva zeci de mii de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernul va da câte cinci mii de lei familiilor minerilor spitalizaţi la Petroşani, câte zece mii de lei familiilor celor transferaţi în Capitală şi tot câte zece mii de lei familiilor ortacilor decedaţi.

Ministrul Muncii a spus, de asemenea, că cei 13 copii care au rămas fără părinţi vor primi burse speciale de studiu pe toată perioada şcolarizării lor.

De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara va da câte cinci mii de lei minerilor spitalizaţi la Petroşani şi zece mii de lei celor aflaţi la Bucureşti.

În ceea ce priveşte CNH, aceasta va da câte cinci mii de lei familiilor minerilor aflaţi în spitalul din Petroşani, câte zece mii de lei familiilor celor aflaţi la Bucureşti şi 63.000 lei familiilor ortacilor care şi-au pierdut viaţa.

De asemeea, cheltuielile de înmormântare ale celor 12 mineri morţi vor fi suportate de CNH, iar conform contractului colectiv de muncă un membru al familiilor îndoliate va fi angajat de companie.

Consilierii locali din Petrila au decis, duminică, alocarea a 5.000 de lei familiilor care şi-au pierdut rudele, mineri şi salvatori, în exploziile de sâmbătă de la mina Petrila, respectiv a 2.000 de lei familiilor ale căror rude au fost rănite.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, în urma cărora 12 mineri şi salvatori au murit şi alte 13 persoane au fost rănite. Dintre cei 13 răniţi, opt au fost transportaţi, duminică în zori, la Bucureşti, iar cinci sunt stabili.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici