Rusia apelează la o „ţară prietenoasă”, pentru a procura microcipuri necesare cardurilor bancare

Rusia apelează la producătorii de microcipuri din China pentru a ocoli sancţiunile occidentale care au stimulat cererea de carduri bancare legate de sistemul de plăţi Mir, a declarat un director din cadrul sistemului naţional de plăţi, citat de Reuters.

10002 afișări
Imaginea articolului Rusia apelează la o „ţară prietenoasă”, pentru a procura microcipuri necesare cardurilor bancare

Rusia apelează la o „ţară prietenoasă”, pentru a procura microcipuri necesare cardurilor bancare

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei din cauza invaziei în Ucraina au izolat Moscova de sistemul financiar global şi de aproape jumătate din rezervele sale de aur şi valută în valoare de 640 de miliarde de dolari.

Oleg Tishakov, membru al consiliului de administraţie al Sistemului Naţional de Plăţi cu Carduri (NSPK), a declarat că Rusia se confruntă cu o penurie de microcipuri, deoarece producătorii asiatici îşi suspendă producţia pe fondul unei pandemii de coronavirus, iar furnizorii europeni au încetat să mai coopereze cu Moscova în urma sancţiunilor.

„Căutăm noi furnizori de microcipuri şi am găsit câţiva în China, cu un proces de certificare în curs de desfăşurare”, a declarat Tishakov.

Unele dintre cele mai mari bănci din Rusia nu mai au acces la sistemul global de mesagerie bancară SWIFT, iar cardurile de plată internaţionale Visa şi MasterCard au încetat să mai deservească conturile ruseşti din străinătate. Conexiunea lui Mir cu Apple Pay a fost eliminată luna trecută.

NSPK a emis peste 2 milioane de carduri Mir între sfârşitul anului 2021 şi luna martie, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele sistemului, numărul total de carduri în circulaţie fiind acum de 116 milioane.

Toate marile bănci ruseşti au raportat o cerere crescută pentru cardul naţional, pe care unele îl emit acum în co-brand cu UnionPay din China, un sistem de plată alternativ la Visa şi MasterCard pentru achiziţiile efectuate de ruşi în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
microcipuri,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici