Salvamari voluntari pe plajele din Constanţa şi Mamaia, de 1 mai

Un număr de 15 - 20 de salvamari se vor afla, la sfârşitul acestei săptămâni, pe plajele din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia, pentru a veghea la siguranţa turiştilor care vor alege să-şi petreacă aacolo minivacanţa de 1 Mai.

287 afișări
Imaginea articolului Salvamari voluntari pe plajele din Constanţa şi Mamaia, de 1 mai

Salvamari voluntari pe plajele din Constanţa şi Mamaia, de 1 mai (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, a declarat că, deşi temperaturile din această perioadă sunt scăzute, iar apa mării este foarte rece, având cel mult 10 grade Celsius, vor fi probabil tineri care vor intra în apă pentru o baie.

"Din acest motiv, 15 - 20 de salvamari vor merge, din proprie iniţiativă, pe plaja Modern şi Constanţa şi în zonele mai aglomerate din staţiunea Mamaia pentru a încerca să tempereze elanul tinerilor şi pentru a veghea la siguranţa acestora", afirmat Gabriel Culea.

El a precizat că plaja va fi împărţită în sectoare, fiecărui salvamar revenindu-i o porţiune de plajă. Ei vor încerca să-i convingă pe tineri să nu intre în apele reci ale mării, iar dacă această acţiune va eşua, vor veghea pentru a evita producerea unor tragedii.

Gabriel Culea a mai declarat că acţiunea salvamarilor din perioada minivacanţei de 1 Mai este una voluntară deoarece contractul privind prestaţia servicilor de salvamar în staţiunea Mamaia urmează a fi semnat după data de 15 august.

Peste 12.000 de turişti sunt aşteptaţi să sosească pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai, autorităţile locale şi cele centrale pregătind mai multe evenimente în perioada respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici