Salvamontiştii din Buşteni, ameninţaţi de rudele celor doi dispăruţi pe Valea Caraiman

Salvatorii montani din Buşteni, Sinaia şi Predeal au urcat vineri pe munte, pentru a şaptea zi consecutiv, pentru a-i căuta pe turiştii dispăruţi sâmbăta trecută pe Valea Caraiman, salvamontiştii acuzând că asupra lor se fac presiuni din partea apropiaţilor celor doi, care-i ameninţă şi îi jignesc.

159 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii din Buşteni, ameninţaţi de rudele celor doi dispăruţi pe Valea Caraiman

Salvamontiştii reclamă că sunt ameninţaţi de apropiaţi ai celor doi turişti dispăruţi în Bucegi (Imagine: Mediafax Foto)

Un număr de 25 de salvamontişti din Buşteni, Sinaia şi Predeal au urcat, vineri, pentru a şaptea zi consecutiv, pe Valea Caraiman din Munţii Bucegi, acolo unde sâmbăta trecută au dispărut doi turişti, un bărbat şi o femeie de 25 de ani din Bucureşti.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, cei doi turişti daţi dispăruţi în urmă cu o săptămână sunt căutaţi "cu aparatură specială de către echipe de la Bucureşti care aparţin probabil SRI". El a adăugat că, din punctul său de vedere, nu mai există nicio şansă ca cei doi să fie găsiţi în viaţă.

Haiduc a spus că asupra salvamontiştilor se fac presiuni din partea "apropiaţilor familiilor celor doi dispăruţi" şi că salvatorii montani au fost jigniţi şi ameninţaţi.

Întrebat cine anume face presiuni şi cine i-a jignit şi ameninţat pe colegii săi, şeful de la Salvamont Buşteni a răspuns: "Nu ştiu cine sunt acele persoane. Stau la masă la Silva cu hărţi în faţă şi ne spun să-i căutăm între pilonul nu ştiu care şi pilonul nu ştiu care. Tot ei mai spun că le-a spus nu ştiu cine că există semne vitale. Jignirile şi ameninţările nici nu pot să le reproduc”.

Gheorghe Haiduc a mai spus că salvatorii, care timp de săptămână au urcat zi de zi pe munte, timp de ore bune, pentru a-i căuta pe cei doi turişti dispăruţi, sunt epuizaţi.

"Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva în altă parte, nu ştiu cum am putea interveni. Cei mai mulţi dintre noi sunt mobilizaţi aici. Căutăm, practic, două cadavre", a mai spus Gheorghe Haiduc.

Doi turişti, un bărbat şi o femeie de 25 de ani din Bucureşti, au rămas blocaţi sâmbătă după amiază, pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi.

Când au văzut că nu pot înainta şi nici nu se pot întoarce, cei doi au cerut ajutorul salvatorilor montani prin Dispeceratul Naţional Salvamont.

La scurt timp de la apelul primit la Dispecerat, turiştii nu au mai putut fi contactaţi pe telefonul mobil.

Ulterior, salvamontiştii au aflat numărul de telefon mobil al bărbatului, au apelat acel număr însă nimeni nu a răspuns.

În urmă cu două zile, doi salvatori montani dotaţi cu aparatură specială de detectat telefoane mobile sub avalanşă au venit din Austria, la solicitarea familiei unuia dintre turiştii dispăruţi, însă căutările nu au avut nici un rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici