Salvarea Bucureşti vrea în Cartea Recordurilor: 7.000 de oameni vor învăţa resuscitare pe "Lia Manoliu"

Salvarea Bucureşti vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un proiect prin care, în 28 iulie, de Ziua Salvării, pe Stadionul "Lia Manoliu", 7.000 de români să înveţe să simultan să facă resuscitare şi să acorde primul ajutor, un concurs similar fiind câştigat în 2010 de Mexic.

256 afișări
Imaginea articolului Salvarea Bucureşti vrea în Cartea Recordurilor: 7.000 de oameni vor învăţa resuscitare pe "Lia Manoliu"

Salvarea Bucureşti vrea în Cartea Recordurilor: 7.000 de oameni vor învăţa resuscitare pe "Lia Manoliu" (Imagine: Andriana Neagoe/Mediafax Foto)

La concursul din 2010 din Mexic au participat 6.577 de persoane.

"Câteva minute şi câteva manevre corecte pot face diferenţa între viaţă şi moarte! Tu ai idee cum se face o resuscitare şi cum poţi ajuta un om să treacă peste un pericol uriaş? Vino să faci un curs vital şi poţi să intri chiar şi în Cartea Recordurilor!" este îndemnul cu care Societatea de Salvare Bucureşti pregăteşte campania pentru doborârea recordului deţinut de Mexic în 2010, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical al SABI, medicul Cristian Grasu.

Acesta a spus că data probabilă de desfăşurare a acestei acţiuni este 28 iulie 2011, de Ziua Salvării, când se împlinesc 105 ani de la înfiinţarea Societăţii de Salvare Bucureşti şi care, în plus, ar putea fi prima zi naţională a ambulanţei din România.

"Societatea de Salvare Bucureşti iniţiază un demers inedit: 7.000 de români vor învăţa simultan, pe un stadion, cum să facă resuscitare şi cum să acorde primul ajutor. Circa 700 de instructori specializaţi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti şi al Societăţii de Salvare Bucureşti le vor explica participanţilor tot ce trebuie să ştie despre suportul vital de bază (SVB). După detaliile tehnice, cursanţii vor trece efectiv la treabă. Astfel, 700 de manechine vor fi pregătite astfel încât candidaţii să poată demonstra că au învăţat tehnicile predate", a explicat medicul Cristian Grasu.

Potrivit directorului medical, toţi oamenii trebuie să ştie cum să salveze o viaţă.

"Da! Învăţăm şi salvăm vieţi! Şi asta pentru că toate kiturile pe care se va face instructajul vor fi ulterior donate celor 40 de Servicii de Ambulanţă din toată ţara şi celor 63 de unităţi de primiri urgenţe din spitalele din România. De asemenea, o iniţiativă legislativă pentru ca 28 iulie să devină Ziua naţională a Ambulanţei a fost deja depusă la Parlamentul României", a adăugat directorul medical.

Organizatorii s-au gândit ca lecţia privind acordarea primului ajutor să se desfăşoare pe Stadionul Naţional "Lia Manoliu", astfel încât acţiunea să marcheze, într-un mod inedit, inaugurarea stadionului, a mai spus Cristian Grasu.

El a susţinut că aceste cursuri se pot organiza pe Stadionul "Lia Manoliu" chiar şi în condiţiile în care lucrările nu sunt finalizate.

"Anul trecut, în Mexic, 6.577 de cursanţi au arătat că se poate învăţa resuscitare! Şi sunt acum în Guiness Book. Trebuie să încercăm şi noi. 7.000 de cursanti, 700 de instructori, 700 de kituri de învăţare a cursului SVB şi circa 200.000 de euro cheltuieli estimate, sunt doar câteva cifre ale unui proiect care poate face ca România să intre în Cartea Recordurilor cu o performanţă umană şi medicală", mai spune directorul medical SABI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici