Video Sancţiuni în prima zi a sezonului estival: Condiţiile mizere, găsite în două hoteluri de patru stele din Mamaia | VIDEO

Două hoteluri de patru stele din Mamaia vor fi sancţionate de comisarii de la Protecţia Consumatorului din cauza condiţiilor improprii descoperite în unele camere şi în bucătării. Zeci de kilograme de produse au fost retrase de la consum, iar mai multe camere vor fi oprite temporar de la închiriere.

1312 afișări

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorului Constanţa, miercuri la prânz au fost efectuate controale la două hoteluri clasificate la patru stele din zona Mamaia Nord, în urma reclamaţiei depuse de către un client.

„Controlul a fost pe baza unei sesizări şi îndemn toţi consumatorii să procedeze la fel. Hotelul este renovat în ultimii ani, dar administrat necorespunzător. (…) Bucătăria are parte de dotări peste nivelul multora dintre bucătăriile controlate de noi, dar gestionarea acestora este lamentabilă. Întreţinerea echipamentelor şi a dotărilor ţine de modul în care angajaţii înţeleg să-şi respecte locul de muncă. Repet, dotările sunt la un nivel bun”, a explicat şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu.

El spune că din cauza abaterilor constate, mizeria fiind una dintre acestea, conducerile unităţilor de cazare au fost invitate, joi, la sediul Comisariatului cu documentele ce privesc administrarea acestora, urmând să le fie comunicate atunci şi sancţiunile.

Sursa VIDEO: CJPC Constanţa

„Au primit invitaţie pentru mâine (joi – n.r.). Câteva dintre camere vor fi oprite temporar, pentru că vopseaua este scorojită, necesită reparaţii, cu toate că hotelul a trecut printr-un plan investiţional ambiţios, dar întreţinerea acestuia lasă de dorit”, a mai spus şeful CJPC Constanţa, precizând şi că aproximativ 50 de kilograme de alimente au fost retrase, „pentru depozitare neconformă şi schimbarea stării termice”.

Totodată, acesta a precizat că la una dintre unităţi se va aplica o sancţiune şi pentru obstrucţionarea controlului, după ce au fost surprinşi angajaţi în timp ce încercau să ascundă din alimentele neconforme.

„O să observaţi cum personalul duce în biroul de contabilitate mai multe produse alimentare, în încercarea de a obstrucţiona controlul. (…) Vor fi sancţionaţi şi pentru obstrucţionarea controlului”, a mai declarat Horia Constantinescu.

Sursa VIDEO: CJPC Constanţa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici