Şapte trenuri au întârzieri de până la 150 de minute în Gara de Nord Bucureşti

Şapte trenuri au întârzieri, marţi, în Gara de Nord Bucureşti de până la 150 de minute, acestea circulând cu restricţii de viteză din cauza temperaturilor foarte scăzute, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

104 afișări
Imaginea articolului Şapte trenuri au întârzieri de până la 150 de minute în Gara de Nord Bucureşti

Şapte trenuri au întârzieri de până la 150 de minute în Gara de Nord Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cinci trenuri care au ca destinaţie Gara de Nord din Capitală au înregistrat întârzieri, potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, prezentate de CFR Călători într-un comunicat de presă.

Cea mai mare întârziere, de 150 de minute, se înregistrează la trenul Accelerat 1632 Oradea - Bucureşti Nord, din cauza unor probleme tehnice la locomotivă şi a restricţiilor de viteză impuse pe raza Regionalei CF Braşov, unde temperaturile sunt foarte scăzute la nivelul şinei.

Trenul Personal 9010 Piteşti - Bucureşti Nord a înregistrat o întârziere de 15 minute, Acceleratul 1722 Sibiu - Bucureşti Nord, de 50 de minute, iar Rapidul 680 Constanţa - Bucureşti Nord, de 30 de minute.

Totodată, trei trenuri vor pleca cu întârzieri din Gara de Nord. Astfel, Acceleratul 1697 Bucureşti Nord - Roşiori va pleca cu o întârziere de 70 de minute, Acceleratul 1632 Bucureşti Nord - Constanţa va pleca mai târziu cu 100 de minute faţă de ora programată, pentru că vine cu întârziere de la Oradea, iar Acceleratul 1791 Bucureşti Nord - Piteşti, cu 15 minute întârziere.

De asemenea, trenurile Personal 5502 şi 5505 Suceava Nord - Paşcani şi retur sunt anulate, marţi, din cauza deraierii unui vagon al trenului personal 5501 Paşcani - Suceava.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a precizat că, în prezent, trenurile circulă cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivel naţional, şi ajung la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 10 şi 50 de minute.

"Deoarece noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute în majoritatea judeţelor ţării, viteza trenurilor este în continuare adaptată la temperaturile foarte scăzute", menţionează sursa citată.

Călătorii pot solicita informaţii despre modificările survenite în circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR, la numărul de telefon 021/9521 sau la dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă din cadrul MTI, la numerele de telefon 021/9360 şi 021/318.66.09.

Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până miercuri dimineaţă, pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Braşov, Harghita şi Covasna, unde temperaturile minime vor coborî noaptea până la minus 26 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici