Sârbu: Până în 2014 fondul de salarii pentru bugetari nu depăşeşte 25%

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, vineri, că a fost informat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) că fondul de salarii pentru bugetari nu va putea creşte până în 2014 cu mai mult de 25 la sută.

16 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Până în 2014 fondul de salarii pentru bugetari nu depăşeşte 25%

Sârbu: Până în 2014 fondul de salarii pentru bugetari nu depăşeşte 25% (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Sârbu a spus, în cadrul unei dezbateri organizate la Institutul Naţional de Administraţie, că atunci când au început discuţiile la proiectul legii unice de salarizare, unul dintre criteriile de bază a fost ca nimeni să nu aibă de pierdut.

"Sunt totuşi categorii sociale care au dobândit salarii ce ies din grila de salarizare. Dacă legea este adoptată, aceste categorii sociale vor trebui să intre în grilă", a adăugat Marian Sârbu.

Grila de salarizare din legea unică pentru sectorul bugetar va fi reevaluată şi prin ajustarea coeficienţilor mari de remunerare, Ministerul de Finanţe indicând, în şedinţa Guvernului de săptămâna trecută, că nu există resurse financiare disponibile pentru propunerile de salarizare avansate de Ministerul Muncii.

"Rămânem pe ideea că trebuie reanalizate propunerile făcute, în funcţie de posibilităţile financiare. Am convenit că trebuie să evaluăm toţi parametrii. În mod obligatoriu va trebui să ne orientăm şi către coeficienţii de sus", declara atunci Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Potrivit secretarului de stat, conducerea Ministerului Finanţelor a atenţionat, în discuţia cu miniştrii, că nici propunerile ajustate ale Ministerului Muncii privind coeficienţii de ierarhizare nu sunt sustenabile din punct de vedere financiar.

El a precizat că nu se cunoaşte deocamdată cât de mult vor fi ajustaţi coeficienţii de ierarhizare, acest lucru urmând să fie stabilit în grupul de lucru pentru elaborarea proiectului de lege.

La finalul şedinţei de săptămâna trecută a Guvernului, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a anunţat că a cerut Guvernului amânarea cu încă două săptămâni a datei de finalizare a legii salarizării unice, astfel încât să fie analizate toate variantele posibile, precizând că actuala formă a legii nu prevede o reducere suplimentară a coeficienţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici