Şase mere gigant din poliester armat cu fibră de sticlă vor decora străzile Bistriţei, de Paşte - FOTO

Şase mere gigant, confecţionate din poliester armat cu fibră de sticlă, vor fi montate, înainte de Paşte, pe străzile oraşului Bistriţa, cinci dintre ele fiind comandate de Primărie, iar unul fiind cadou din partea firmei locale care le-a realizat.

519 afișări
Imaginea articolului Şase mere gigant din poliester armat cu fibră de sticlă vor decora străzile Bistriţei, de Paşte - FOTO

Şase mere gigant din poliester armat cu fibră de sticlă vor decora străzile Bistriţei, de Paşte

Primăria Bistriţa pregăteşte pentru a treia oară decoraţiuni urbane, după cei zece struţi din fibră de sticlă, mascota oraşului, şi cele nouă ouă gigant pregătite pentru sărbătorile pascale de anul trecut.

De altfel, Consiliul Local Bistriţa a aprobat, în bugetul pe anul în curs, alocarea a 27.000 de lei pentru confecţionarea a încă trei ouă de Paşte şi a cinci mere la fel de mari, însă firma care a câştigat licitaţia a decis să facă în total şase mere, pe unul urmând să îl doneze municipalităţii.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că intenţia sa este să amplaseze merele pe străzi până de Paşte.

"Sperăm să le putem amplasa înainte de Paşte. Mai e de lucru la ele. Montarea lor e complicată. Nu laşi mărul cu macaraua şi ai plecat de acolo pentru că a doua zi dispare sau îl mănâncă cineva. Intenţionăm să punem câte un măr la cele două intrări în oraş (dinspre Suceava şi Cluj - n.r.) şi în câteva zone din oraş unde spaţiul permite. Pe pietonal nu, pietonalul are struţul", a spus Creţu.

Referitor la semnificaţia acestor mere, el a afirmat că sunt elemente decorative.

"Bistriţa este renumită pentru livezile de măr care au înlocuit viile după filoxera din 1905, avem şi un festival «Mărul de Aur», deci avem toate motivele să arătăm că acest fruct poate să fie unul din simbolurile Bistriţei. El chiar este", a explicat Creţu.

Cele şase mere gigant au fost realizate de aceeaşi firmă care a confecţionat şi ouăle din fibră de sticlă. Compania a onorat comanda municipalităţii, dar a făcut un măr în plus, la fel cum a procedat şi în cazul ouălor. Mărul donat comunităţii este colorat auriu şi aduce aminte de "Mărul de aur", festival de satiră şi umor.

Fiecare măr are, fără postament, doi metri înălţime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici