Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta „Blue Flag”

Şase plaje din staţiunile Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta „Blue Flag”, a anunţat vineri Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

3433 afișări
Imaginea articolului Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta „Blue Flag”

Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta „Blue Flag”

Este vorba de plajele Vega Vintage din staţiunea Mamaia, Marina Regia şi Phoenicia din Năvodari, Citadel şi Azur aflate în Eforie, precum şi Phoenicia Blue View care îşi aşteaptă turiştii în Olimp.

„O noutate, faţă de sezonul trecut, este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative şi generale ale programului. Acestea fac referire la educaţia ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului şi siguranţa şi serviciile oferite. Doar în această manieră va putea candida şi obţine eticheta <Blue Flag>, în 2024”, se arată într-un comunicat al MEAT.

Programul „Blue Flag” sau, aşa cum mai este cunoscut în România, „Steagul Albastru”, a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

„Blue Flag” se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic. România a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004.

Pentru a primi distincţia, este necesară îndeplinirea a unui număr de 33 de criterii pentru plaje şi 38 de criterii pentru porturile de agrement. Candidaturile transmise de către autorităţile responsabile (municipiu, hotel privat sau operatori privaţi) sunt verificate atât în teren, cât şi de către un juriu naţional şi unul internalional. Eticheta poate fi obţinută pentru un singur sezon, păstrarea acesteia fiind condiţionată de o nouă candidatură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
plaje,
blue flag,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici