Satu Mare: 18 persoane, internate în spital cu toxiinfecţie alimentară

Un număr de 18 persoane, între care şi patru copii, sunt internate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Satu Mare, după ce au suferit o toxiinfecţie alimentară, la o petrecere, iar Autoritatea de Sănătate Publică a început o anchetă în acest caz.

34 afișări
Imaginea articolului Satu Mare: 18 persoane, internate în spital cu toxiinfecţie alimentară

Satu Mare: 18 persoane, internate în spital cu toxiinfecţie alimentară (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, marţi, că alături de alte persoane, acestea au participat duminică, în localitatea Dara, la o masă festivă prilejuită de prima împărtăşanie a unei minore.

Din cele aproximativ 50 de persoane invitate la petrecere, 25 s-au prezentat la spital după ce au acuzat stări de rău, 18 dintre acestea fiint internate.

Primii pacienţi au fost internaţi în cursul zilei de luni, iar restul, până la 18, între care şi patru copii cu vârste de până la opt ani, în cursul zilei marţi.

În urma investigaţiilor făcute de inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Satu Mare s-a stabilit că îmbolnăvirile ar fi putut fi cauzate de consumarea unor alimente preparate cu ouă care nu au fost proaspete.

Demian a spus că starea pacienţilor internaţi este "mulţumitoare", iar aceştia răspund bine la tratamentul administrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici