Satu Mare: 20 de persoane rănite, în urma ciocnirii între două autobuze; 17, duse la spital

Un număr de 20 de persoane au fost rănite, luni după-amiază, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum judeţean, la ieşirea din localitatea Corod, judeţul Satu Mare, după ce două autobuze care transportau muncitori s-au ciocnit, 17 răniţi fiind transportaţi la spital.

626 afișări
Imaginea articolului Satu Mare: 20 de persoane rănite, în urma ciocnirii între două autobuze; 17, duse la spital

Satu Mare: 20 de persoane rănite, în urma ciocnirii între două autobuze; 17, duse la spital (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, Aurel Ulici, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că accidentul s-a petrecut pe DJ 193, la ieşirea din localitatea Corod, judeţul Satu Mare, din cauza nepăstrării distanţei regulamentare de mers, în condiţiile în care cele două autobuze circulau unul în spatele celuilalt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma coliziunii celor două autobuze, 20 de persoane au fost rănite, neîncarcerate, dintre care una cu hemoragie şi fractură deschisă de membru inferior, restul pacienţilor prezentând diferite leziuni", a declarat Aurel Ulici.

Potrivit sursei citate, 17 dintre răniţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"După realizarea triajului şi acordarea primului ajutor medical şi asistenţei medicale, 17 pacienţi au fost transportaţi la UPU Satu Mare, celelalte trei persoane având răni superficiale şi refuzând transportul la spital. La locul accidentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, acţionând în colaborare cu alte trei ambulanţe ale SAJ Satu Mare", a mai spus Ulici.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, la rândul său, că cele două autobuze circulau unul în spatele celuilalt.

“Din primele cercetări rezultă că două autobuze aparţineau aceleiaşi firme şi circulau unul în spatele celuilalt. Accidentul a fost cauzat de nerespectarea distanţei regulamentare de mers", a spus Cosma.

Cele două autobuze transportau muncitori de la o fabrică din Satu Mare care produce cabluri auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici