Scandal la Braşov: USR îl acuză pe liderul PNL că a asociat numele primarului cu un criminal nazist

USR Braşov depune plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pe numele viceprimarului liberal Sebastian Rusu care este acuzat că a asociat numele primarului oraşului Braşov, Allen Coliban, cu criminalul nazist Josef Menghele.

589 afișări
Imaginea articolului Scandal la Braşov: USR îl acuză pe liderul PNL că a asociat numele primarului cu un criminal nazist

Allen Coliban

Organizaţia USR PLUS Braşov va depune plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pe numele preşedintelui PNL Braşov, viceprimarul Sebastian Rusu.

Potrivit reprezentanţilor USR, în timpul dezbaterilor din şedinţa de îndată a Consiliului Local al Municipiului Braşov de marţi, cu privire la apărarea corectă a municipalităţii împotriva rechinilor imobiliari, liberalul a făcut următoarea afirmaţie cu privire la primarul Allen Coliban: „Nu încercaţi să fiţi precum un regretat doctor Menghele care fără să studieze nimica s-a apucat să taie şi să facă."

Liderii USR Braşiv îi cer viceprimarului să-şi ofere scuze faţă de comunitatea evreiască din România, faţă de cetăţenii oraşului şi faţă de primar.

„USR PLUS Braşov respectă istoria tragică a poporului evreu şi consideră Holocaustul cea mai mare crimă împotriva unui popor. Folosirea Holocaustului, a referinţelor la acesta şi mai ales a persoanelor vinovate de exterminarea în masă a poporului evreu în luptele politice este inacceptabilă. În contextul actual, când Vladimir Putin îl acuză pe preşedintele Ucrainei, om cu origini evreieşti, de neo-nazism, pentru a motiva invazia ţării sale, viceprimarul Rusu ar fi trebuit să-şi măsoare cu foarte mare grijă cuvintele, înainte să asocieze imaginea primarului Allen Coliban cu cea a unui criminal odios. Faptul că viceprimarul Rusu s-a referit la doctorul Menghele ca fiind “regretat”, ne face să credem că ori nu înţelege istoria, ori nu are proprietatea termenilor”, mai scrie în documentul semnat de USR Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici