Scandal la Spitalul din Bacău, după ce rudele unor pacienţi au intrat în secţia Oftalmologie. Reacţia instituţiei VIDEO

Mai multe persoane au fost date afară din Secţia de Oftalmologie, din Spitalul din Bacău, din cauza aglomeraţiei, iar imaginile au ajuns în spaţiul public, declanşând un adevărat scandal.

1166 afișări
Imaginea articolului Scandal la Spitalul din Bacău, după ce rudele unor pacienţi au intrat în secţia Oftalmologie. Reacţia instituţiei VIDEO

Scandal la Spitalul din Bacău/ Captură video Bacau.net

UPDATE Conducerea Spitalului Judetean de Urgenţă Bacău a transmis un punct de vedere privitor la incident.

„Postările video în care apar salariaţi ai spitalului care le cer unor pacienţi şi aparţinători să părăseacă incinta au fost realizate în SECŢIE, nu în Policlinică. Toţi pacienţii şi aparţinătorii care se aflau pe holul de la intrarea în secţie nu erau programaţi să fie consultaţi acolo”, se arată în opinia remisă. 
 
„Secţia Oftalmologie este o secţie chirurgicală, unde nu se fac consultaţii doar pentru pacienţii veniţi la control postoperator, cinci sau şase cel mult, zilnic. În rest, toate persoanele aflate pe acel hol intraseră abuziv, în speranţa că vor ocoli Policlinica şi vor obţine mai repede consultaţii în secţie. Peste jumatate dintre cei aflaţi pe hol erau aparţinători şi nu pacienţi. Secţia Oftalmologie este pavilon de sine stătător care nu are pază la intrare”, a mai transmis conducerea spitalului.
 

Reprezentanţii Spitalului spun că rudele bolnavilor nu aveau ce căuta în secţie, iar unii pacienţi au încercat „să ocolească” Policlinica.

În spaţiul public au apărut imagini în care angajaţii Spitalului din Bacău dau afară mai multe persoane din Secţia Oftalmologie, ia mulţi dintre cei care au văzut imaginile s-au revoltat pentru că pacienţii sunt daţi afară din spital.

Reprezentanţii Spitalului din Bacău au transmis că imaginile au fost filmate în secţia Oftalmologie, şi nu în Policlinică, fiind vorba de pacienţi şi rude ale pacienţilor.

„Toţi pacienţii şi aparţinătorii care se aflau pe holul de la intrarea în secţie nu erau programaţi să fie consultaţi acolo. Secţia Oftalmologie este o secţie chirurgicală, unde nu se fac consultaţii decât pentru pacienţii veniţi la control postoperator, cinci sau şase cel mult, zilnic. În rest, toate persoanele aflate pe acel hol, intraseră abuziv, în speranţa că vor ocoli Policlinica şi vor obţine mai repede consultaţii în secţie”, au transmis reprezentanţii Spitalului din Bacău.

Aceştia menţionează că mai mult de jumătate dintre cei aflaţi pe hol erau rude, şi nu pacienţi.

Secţia Oftalmologie este pavilion de sine stătător care nu are pază la intrare, astfel că, spun reprezentanţii SCJ Bacău, cei care au pătruns pe holul secţiei au făcut-o după ce pacienţii din interior au dat drumul celor care băteau în uşă, în timp ce medicii şi personalul medical erau în investigaţii cu pacienţii veniţi la evaluare.

             

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici