Scandalul pe tema poluării în Bucureşti. Firea îi cere demisia lui Alexe: Induce panică în rândul populaţiei

Primarul general, Gabriela Firea, îi cere demisia ministrului Mediului, Costel Alexe, catalogându-l drept „incompetent”, după ce a „indus panică în rândul populaţiei”, prin afirmaţiile recente legate de poluarea din Capitală, în care recomanda cetăţenilor să poarte măşti de protecţie.

1571 afișări
Imaginea articolului Scandalul pe tema poluării în Bucureşti. Firea îi cere demisia lui Alexe: Induce panică în rândul populaţiei

Firea îi cere demisia lui Alexe

„Mnistrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea să sperie şi să alunge din marile oraşe ale ţării? Pe cetăţeni, pe oficialii străini, pe turişti, pe incestitori? Penelistul specializat în tocat banii europeni în firme de apartament pentru protejarea a trei şerpi vrea să determine relocarea tuturor afacerilor în Budapesta sau la Sofia? Vrea să rămână cetăţenii români fără locuri de muncă? Statul - şi incompetentul Domn Câţu -, fără taxele şi impozitele încasate de la multinaţionale? În serviciul cui este ministrul PNL al mediului când minte că în Bucureşti oamenii trebuie să poarte masca de protecţie şi că se respiră otravă!?”, scrie Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook.

Primarul general continuă şi îi cere demisia lui Alexe pentru „acest atentat la siguranţă cetăţenilor”.

„În marile aglomerări urbane din ţară există poluare, sunt anumite ore şi zile în care se depăşesc valorile admise - e o realitate pentru care avem toţi o răspundere, şi guvernul, şi autorităţile locale. Dar a exagera abuziv, a induce panică în populaţie, şi a introduce acest subiect în bătălia politică este foarte grav, nu doar imoral”, a adăugat sursa citată.

Gabriela Firea publică şi câteva capturi de pe site-urile agenţiilor de mediu din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, la final de an.

„Dacă România va plăti sancţiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010 - 2014. Şoc total! Nu Firea era primar atunci! Iar în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alţii în 30. I le voi dovedi mâine şi Domnului Ministru - Otravă, dacă va binevoi să vină la întâlnirea solicitată”, a mai scris Firea.

În cursul zilei de miercuri, Gabriela Firea a transmis o scrisoare deschisă în care i-a cerut ministrului Mediului să fie prezent la o întâlnire de lucru ce va avea loc vineri, la Primăria Capitalei, pe tema poluării.

Scrisoare deschisă a venit după ce, marţi seara, Costel Alexe a scris pe Facebook că Firea ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că bucureştenii „pur şi simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveţi cumva impresia că oraşul Bucureşti e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandaţi "să mă mut din Bucureşti" dacă nu îmi convine faptul că oraşul este unul extrem de poluat şi care generează deşeuri, aşa cum am atras atenţia”, îşi începe postarea ministrul Mediului. Afirmaţia vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici