Scandalul vrăjitoarelor: Cum a fost înşelată Oana Zăvoranu cu aproape 500.000 de euro

Oana Zăvoranu a pierdut bunuri de 450.000 de euro în urma relaţiilor cu vrăjitoarele Rada Mincă şi Roxana Lider, care i-au indus o stare de teamă, ea fiind forţată să încheie contracte de vânzare sau de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat, fiind vorba de cămătărie disimulată.

2138 afișări
Imaginea articolului Scandalul vrăjitoarelor: Cum a fost înşelată Oana Zăvoranu cu aproape 500.000 de euro

Scandalul vrăjitoarelor: Cum a fost înşelată Oana Zăvoranu cu aproape 500.000 de euro (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Tribunalul Buftea a făcut, vineri, publică motivarea deciziei prin care a decis eliberarea vrăjitoarelor Rada Ştefan Mincă şi Roxana Lider, acuzate de fapte de e înşelăciune şi şantaj, precum şi a altor doi complici ale acestora.

Judecătorul redă referatul procurorilor de caz care arată în document că Oana Zăvoranu a fost înşelată de cele două vrăjitoare şi complicii lor cu aproape 500.000 de euro, valoarea unor bunuri precum maşini sau apartamente.

"Este şi situaţia părţii vătămate Ioana Zăvoranu, căreia învinuitele i-au indus, în tot acest timp, o stare de teamă şi nesiguranţă referitoare la integritatea sa fizică şi psihică, prin manoperele dolosive specifice folosite în aşa-zisele ritualuri vrăjitoreşti precum şi prin intervalul scurt de timp, în care problema trebuie rezolvată, în caz contrar aceasta agravându-se exponenţial", se arată în motivarea Tribunalului Buftea care a decis eliberarea a patru persoane în acest caz.

Anchetatorii au arătat instanţei de judecată la momentul discutării propunerii de arestare preventivă că Oana Zăvoranu "a fost determinată în acest mod să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate regăsindu-ne de fapt în faţa unei activităţi de cămătărie disimulată".

"În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate în cauză, a rezultat că, în cursul lunii iunie 2011, partea vătămată Ioana Zăvoranu, în urma unei emisiuni televizate ... şi la indicaţiile învinuitei Roxana Lider, de care a fost contactată iniţial în cursul lunii februarie a aceluiaşi an, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală, la domiciliul învinuitei Rada Mincă Ştefan, care s-a recomandat vrăjitoare de magie neagră care, prin mijloace frauduloase, realizate prin prezentarea unor stări de fapt neconforme realităţii, specifice practicilor vrăjitoreşti, precum şi prin constrângere, i-a indus victimei o stare de teamă, determinat-o pe acesta să-i înstrăineze autoturismul în cauză, în schimbul sumei de 21.000 de lei, aproximativ 5.000 de euro, deşi preţul era derizoriu în raport cu valoarea de piaţă al acestuia, aproximativ 130.000 de lei, în caz contrar partea vătămată urmând să sufere un accident de circulaţie în care şi-ar fi pierdut viaţa", se arată în motivarea instanţei.

În acest scop, notează judecătorul care a decis eliberarea vrăjitoarelor, Rada Mincă Ştefan l-a instigat pe concubinul său P.I. să se deplaseze la sediul unei societăţi administrate de Oana Zăvoranu, unde acesta a semnat în fals, în numele concubinei sale, o factură prin care respectiva societate comercială vindea maşina către vrăjitoarea Rada, în schimbul sumei de 21.000 de lei. Ulterior, autoturismul în cauză a fost vândut de către Rada Mincă Ştefan numitului C.S.I., în schimbul a 25.000 de euro, care la rândul său l-a vândut pentru 33.000 de euro, numitului C.M.

"În perioada următoare, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, profitând de starea psihică tot mai precară a părţii vătămate, prin complicitatea învinuiţilor Roxana Lider, B. S.C.,I. C., P. I., D. S. şi Ş. E., numita Rada Mincă Ştefan i-a indus părţii vătămate o stare de teamă accentuată cu privire la integritatea sa fizică şi psihică, constrângând-o pe aceasta să le înstrăineze, persoanelor anterior menţionate, mai multe bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de 355.000 de euro", potrivit documentului citat.

Astfel, la un birou notarial a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare prin care Oana Zăvoranu a vândut inculpatului Sava Craiff Buzea un apartamentul situat în Iancu de Hunedoara, în schimbul sumei de 50.000 de euro.

La un alt birou notarial a fost autentificat un contract de împrumut cu garanţie imobiliară între Oana Zăvoranu şi unul dintre complicii vrăjitoarelor, prin care aceasta primea împrumut suma de 80.000 de euro, garantând cu apartamentul proprietate personală.

La acelaşi birou notarial a fost autentificat şi un contract de împrumut cu garanţie imobiliară, prin care Zăvoranu primea împrumut suma de 174.800 de euro de la inculpatul Ion Constantin, garantând cu apartamentul proprietate personală.

"În fapt, partea vătămată nu a văzut sau primit niciodată sumele de bani anterior menţionate şi sub pretextul că acestea sunt destinate ritualurilor vrăjitoreşti, unde trebuiau să fie arse sau ar fi intrat în posesia unor forţe supranaturale malefice, au fost însuşite de autorii infracţiunilor, prejudiciul ridicându-se la suma totală de 450.000 de euro", se mai arată în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici