Schimbările climei: Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă

Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă, deoarece gheţarii se topesc rapid ca urmare a schimbărilor climatice.

154 afișări
Imaginea articolului Schimbările climei: Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă

Schimbările climei: Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă

Peru a pierdut 56% din gheţarii săi în ultimele şase decenii din cauza schimbărilor climatice, potrivit unui document guvernamental.

Peru deţine 68% din gheţarii tropicali ai lumii, iar temperaturile în creştere au dus la topirea şi crearea de noi lagune montane care ar putea să producă inundaţii, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare a Gheţarilor şi Ecosistemelor Montane, citat de CNN.

Raportul foloseşte imagini din satelit până în 2020 şi demonstrează că 2.084 de gheţari acoperă 1.050 de kilometri pătraţi în Peru, comparativ cu cei 2.399 de kilometri pătraţi de gheaţă şi zăpadă în 1962.

„În patru ani, din 2016 până în 2020, am pierdut aproape 6% din aceşti gheţari de munţi înalţi”, a declarat Beatriz Fuentealba, directorul institutului, din regiunea Ancash.

Aproape 20 de milioane de peruani beneficiază direct sau indirect de apa care coboară din gheţari, potrivit raportului.

„Aceasta înseamnă că am pierdut mai mult de jumătate din rezervele noastre de apă”, a explicat ministrul Mediului, Albina Ruiz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
peru,
apă,
climă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici