Şcoala cu 4 ore pe zi, liceu de trei clase şi examen la calculator

Un nou tip de bacalaureat, ce va consta din doar două probe scrise, un nou mod de admitere la liceu şi cel mult patru ore pe zi de cursuri pentru elevii din şcoala primară sunt principalele noutăţi aduse de noua lege a învăţământului, confirmate de Ministerul Educaţiei şi prezentate în exclusivitate de "Gândul".

31 afișări
Imaginea articolului Şcoala cu 4 ore pe zi, liceu de trei clase şi examen la calculator

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Prin proiectul de lege ce va fi prezentat în guvern săptămâna viitoare, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, modifică pentru a patra oară, în ultimii cinci ani, modalitatea de admitere la liceu, dorind ca toţi elevii de gimnaziu să treacă printr-o testare în domeniul ştiinţelor, un examen la limba română, precum şi printr-o probă practică de utilizare a calculatorului.

Citeşte mai multe despre modificările aduse sistemului de învăţământ din România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici