Şcoală evacuată în Sectorul 4, după ce un muncitor a găurit accidental o ţeavă de gaze

Un muncitor care lucrează la Pasajul rutier Piaţa Sudului a fisurat o ţeavă de gaze din subteran, iar elevii şi profesorii de la Şcoala nr. 190, aflată lângă şantier, au fost evacuaţi, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

1599 afișări
Imaginea articolului Şcoală evacuată în Sectorul 4, după ce un muncitor a găurit accidental o ţeavă de gaze

Şcoală evacuată în Sectorul 4, după ce un muncitor a găurit accidental o ţeavă de gaze (Imagine: Shutterstock)

Un muncitor care lucra la Pasajul Piaţa Sudului a fisurat accidental o ţeavă de gaze şi pentru a fi evitată o posibilă explozie, elevii şi profesorii de le Şcoala nr. 190 au fost evacuaţi, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

"Din ce am aflat se pare că un muncitor de la pasaj a fisurat o ţeavă de gaze. Ca să se evite orice pericol a fost evacuată şcoala care se află lângă şantier", mai informează primăria. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a trimis un echipaj de intervenţie la faţa locului care supraveghează zona.

În prezent, lucrările de la Pasajul Piaţa Sudului sunt finalizate în proporţie de 40%, iar costurile totale ale pasajului rutier se ridică la circa 127 de milioane de lei dintre care aproximativ 85 de milioane de lei sunt fonduri europene. După finalizarea lucrărilor, Pasajul Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi va fi construit pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile, în apropierea unei alte lucrări de infrastructură: Pasajul suprateran Mihai Bravu. Pasajul de la Piaţa Sudului va avea două benzi pe sens. Lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti va avea 111 metri, iar rampa de ieşire spre Niţu Vasile – 160 de metri.

Întreaga lucrare de infrastructură presupune, de asemenea, realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, dar şi către staţiile de tramvai. Totodată, din lucrarea de infrastructură face parte şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici