Video Şcoala online, prin ochii părinţilor: Avantaje, temeri, dezamăgiri şi speranţe în vremea coronavirusului

  • Peste 80% dintre părinţii consideră educaţiei online este folositoare pentru dezvoltarea abilităţilor digitale ale copiilor
  • 36 % susţin că educaţia online ar putea fi integrată în totalitate în procesul de învăţare, conform unui sondaj SuperTeach
  • Puţine şcoli au trimis informaţii oficiale părinţilor, iar comunicarea profesor-părinte s-a desfăşurat pe grupurile din online
  • Părinţii copiilor de până în 10 ani şi-au îmbunătăţit părerea despre profesori
  • Părinţii liceenilor se declară dezamăgiţi de lipsa de implicare a dascălilor
  • Studiul a fost aplicat pe 3.847 părinţi respondenţi, dintre care 73% sunt din mediul urban şi 27% din cel rural
2142 afișări

Şcoala online din vremea coronavirusului a îmbunătăţit abilităţile digitale ale copiilor. Acest lucru este văzut bine de părinţi, conform unui studiu SuperTech.

36% dintre părinţi doresc să fie integrată în totalitate noua formă de predare virtuală în învăţământ.

Nu toate lucrurile sunt pozitive. Se pare că părinţii liceenilor se declară dezamăgiţi de lipsa de implicare a dascălilor în şcoala online.

„Cel mai mare procent de îmbunătăţire a atitudinii faţă de profesori este la grădiniţă şi la 0-4. La calsa a 12-a, părerea lor s-a înrăutăţit semnificativ”, spune Adina Nică, consultant de strategie şi cercetare.

Nici comunicarea oficială din partea instituţiilor de învăţământ nu îi mulţumeşte pe părinţi. „Părinţii dau feedback că au fost informaţi din partea şcolii oficial doar în proporţie de 30%”, spune Felix Tătaru, co-fondator SuperTeach.

De asemenea, părinţii se tem că copiii lor nu mai au viaţă socială şi că vor rămâne în urmă cu materia.

„Pentru ei, lipsa şcolii a însemnat lipsa vieţii sociale. Dacă copiii vor mai putea să îşi recupereze materia şi îngrijorarea aceasta este mai ales la clasele terminale, la clasa a 8-a şi la clasa a 12-a. Toate temerile acestea se suprapun pe insecuritatea financiară” explică Adina Nică.

La studiu au participat aproape 4.000 de părinţi, dintre care 73% din mediul urban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici