Şcoala online, un lux pentru elevii din Bărbuleşti

  • Jumătate din elevii din comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, nu au acces la şcoala online
  • Infrastructura necesară pentru cursurile la distanţă lipseşte, iar părinţii se descurcă cum pot
  • Autorităţile anunţă că vor cumpăra 250.000 de tablete pentru copiii defavorizaţi
754 afișări
Imaginea articolului Şcoala online, un lux pentru elevii din Bărbuleşti

Sursa foto: Profimedia

 

Flavius are 11 ani şi este elev în clasa treia în comuna Bărbuleşi, judeţul Ialomiţa. Chiar dacă ora era potrivită pentru lecţii, l-am găsit alături de rude, alergând prin curte. În sinceritatea lui de copil recunoaşte că îi place această perioadă de epidemie. Însă, motivul pentru care Flavius nu învaţă la distanţă este altul.

„Noi la Bărbuleşti nu vrem să mergem la şcoală. Spunem că şcoala e puşcărie. Nu mai ieşim din casă, nu mai mergem la şcoală. Doamna noastră nu are telefon digital şi nu poate să facă grup, în general să scrie. Am mai citit şi am scris”, a spus elevul. 

În situaţia lui Flavius mai sunt mulţi alţi copii din Bărbuleşti.

„Puţini au acces la internet, cam jumătate din ei – 400 de copii. Profesorii da, au internet la şcoală, şi au acces la internet. Pot să le predea lecţii online”, a explicat Dumitru Bacriţă, primarul comunei Bărbuleşti.

La şcoala din comună era doar paznicul, uşa de la intrare fiind închisă. Părinţii spun că e greu în această perioadă, pentru că trebuie să se descurce singuri.

„În fiecare săptămână le dă teme de luni până vineri. Dar e greu, că nu au telefoane şi tablete din astea să înveţe. Ce să mai zici. Nu este utilă (şcoala online n.r.), pentru că nu au toţi copiii posibilitatea aceasta de a se descurca, nu au toţi copiii resurse financiare”, s-a plâns unul dintre părinţi. 

Care va fi soarta elevilor de la Bărbuleşti în noul an şcolar nu ştie nimeni. Flavius are însă propriul plan pentru când va creşte.

Întrebat ce are de gând, acesta răspunde sigur pe el: „Să fac bani. Să mă duc să iau marfă şi să vând”. 

Achiziţia celor 250.000 de tablete pentru copiii defavorizaţi abia urmează. Până la finalul anului şcolar, educaţia va rămâne un lux pentru elevii din Bărbuleşti.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici