Şcolile cu program sportiv întâmpină dificultăţi în desfăşurarea cursurilor şi antrenamentelor

  • Elevii şcolilor cu program sportiv vor face antrenamente cu restricţii
  • La Craiova, la Liceul Sportiv “Petrache Trişcu“, elevii şi profesorii vor trebui să poarte măşti de protecţie
  • Directorul Liceului Sportiv din Craiova: “ Nu mai poate fi vorba de performanţe.”
635 afișări
Imaginea articolului Şcolile cu program sportiv întâmpină dificultăţi în desfăşurarea cursurilor şi antrenamentelor

Şcolile cu program sportiv întâmpină dificultăţi pentru desfăşurarea cursurilor şi antrenamentelor

Va fi greu pentru copilul tău să mai obţină performanţe sportive. El va fi obligat să se antreneze cu restricţii, chiar şi la şcolile cu program sportiv.

La Liceul “ Petrache Trişcu”, din Craiova, locul unde s-a format Ana Maria Brânză, campioana olimpică şi mondială la scrimă, anul şcolar începe în scenariul “verde”, dar cu multe necunoscute. Elevii şi antrenorii nu ştiu cum se vor antrena şi unde.

Maria şi Dacian, doi dintre sportivii care se pregătesc aici pentru a face performanţă, se antrenează acum mai mult prin parcuri, dar trebuie să respecte o mulţime de reguli.

La fel de dificil este şi pentru Radu Podeanu, antrenor de scrimă. El este nevoit să poarte întotdeauna mască. Acum se antrenează cu elevii în aer liber, dar nu ştie cum va proceda când va începe anul şcolar.

Va fi greu ca toţi cei aproximativ o mie de elevi să încapă în sălile de sport, spune Geri Mitroi, managerul Liceului cu Program Sportiv “ Petrache Trişcu” Craiova. El ia în calcul să extindă sălile de sport, dar tot nu va fi suficient pentru ca elevii să facă performanţă.

Radu Podeanu, antrenor de scrimă: O să vedem programul. Nu pot să vă spun exact cum o să facem antrenamentele, dacă o să fie ca până acum sau nu. Totul depinde de noile reglementări.

Geri Mitroi, director Liceul Sportiv “ Petrache Trişcu” Craiova: Pentru noi, având şi sporturi de contact, este mai greu să realizăm antrenamentele specifice sporturilor. În acelaşi timp, va trebui, acolo unde este cazul şi unde vin mai mulţi copii la o grupă, să fie împărţiţi în două grupe. Şi, practic, să facă antrenamente separat. Noi mai avem nişte săli pe care le ţineam, practic, pentru depozitare echipamente şi materiale sportive, şi atunci pe acelea le vom amenaja. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici