Şcolile doctorale îşi menţin acreditarea încă doi ani, până cel târziu în 2019

Şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, potrivit unui decizii, de vineri, a Guvernului României, această măsură legislativă fiind luată în urma solicitării Consiliului Naţional al Rectorilor.

320 afișări
Imaginea articolului Şcolile doctorale îşi menţin acreditarea încă doi ani, până cel târziu în 2019

Şcolile doctorale îşi menţin acreditarea încă doi ani, până cel târziu în 2019

Măsura a fost adoptată în şedinţa de Guvern vineri, printr-o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a articolului VIII, alineatul (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

Extinderea temporară a acreditării şcolilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite diplome şi titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare”, conform unui comunicat de presă al Guvernului.

Sursa citată arată că revizuirea prevederilor legale în acest domeniu se fundamentează pe solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor şi pe „nevoia eficientizării, îmbunătăţirii şi transparentizării sistemului educaţional din România”.

Şcolile doctorale au intrat în atenţia opiniei publice după ce s-a demonstrat că mai multe persoane publice au plagiat în tezele de doctorat. Între acestea se numără Victor Ponta, Petre Tobă (fost ministru al Afacerilor Interne), Florentin Pandele (primar al oraşului Voluntari) sau Robert Negoiţă. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici