Se cer controale sporite pentru descoperirea consumatorilor de droguri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pledează pentru creşterea capacităţii de testare pentru droguri, atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi al MAI.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Se cer controale sporite pentru descoperirea consumatorilor de droguri

Se cer controale sporite pentru descoperirea consumatorilor de droguri

„Este o propunere (testarea în şcoli - n.r.). Eu nu sunt specialist în partea asta, de control a consumului de droguri. Prefer să las pe cei care se ocupă de acest lucru. Trebuie să vedem şi exemple din alte ţări din UE, încât măsurile să-şi atingă scopul propus. Cred că ceea ce trebuie să facem, din punctul meu de vedere, al Ministerului Sănătăţii, e să creştem capacitatea de testare pentru droguri. Ea există în centre şi institute de medicină legală şi sunt la dispoziţia colegilor de la MAI. Capacitatea de testare trebuie crescută la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, spune Alexandru Rafila.

El susţine, însă, programul „Educaţia pentru sănătate”, „care poate să genereze comportamente de bună calitate, care să evite consumul de droguri, alcool şi tutun”.

Luni, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spunea că se gândeşte la varianta testării antidrog a elevilor, dacă au comportamente specifice consumului de droguri. Testarea s-ar face, însă, doar cu acordul părinţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
droguri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici