Se lucrează pe şantierul Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, în Sectorul 1 din Bucureşti

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că încă se lucrează intens pe şantierul Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu.

275 afișări
Imaginea articolului Se lucrează pe şantierul Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, în Sectorul 1 din Bucureşti

Sursa foto: facebook.com/clotildearmand.ro

„Se lucrează intens pe şantierul Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu. Mulţi nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu”, spune primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit edilului, primele măsuri de intervenţie au vizat consolidarea construcţiei pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure.

Astfel, au fost construite fundaţii noi, care au fost armate cu oţel.

„Am cămăşuit pereţii, am desfăcut instalaţiile vechi şi am demolat planşeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate. Alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistenţă importante: pereţii structurali din beton armat care vor placa, pe ambele feţe, şpaleţii de zidărie. Cu alte cuvinte, în ultimele săptămâni am construit fundaţii şi pereţi noi, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară. Folosim materiale de calitate şi dăm atenţie la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare şi modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu”, spune Armand, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Clădirea este construită în 1953 şi nu a mai fost reabilitată după anii ‘90.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici