Se reintroduce raportarea cazurilor medicale către minister de două ori pe zi, indiferent de spital

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat reintroducerea raportării, de două ori pe zi, a evenimentelor medicale către minister, indiferent cui aparţine spitalul.

28819 afișări
Imaginea articolului Se reintroduce raportarea cazurilor medicale către minister de două ori pe zi, indiferent de spital

Se reintroduce raportarea cazurilor medicale către minister de două ori pe zi, indiferent de spital

„Şi noi am fost deranjaţi că am aflat indirect de acest lucru (cazul femeii care a născut pe trotuar - n.r.) şi a existat o aşa numită întârziere, inspecţia sanitară până a ajuns acolo a durat a durat puţin timp. Reintroducem pentru toate spitalele, indiferent de subordonare, raportarea de două ori pe zi către Ministerul Sănătăţii, inclusiv raportare zero a evenimentelor medicale. Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă nu s-a întâmplat nimic, scrii <nu s-a întâmplat nimic>”, a afirmat Rafila.

Cel care coordonează asistenţa medicală în minister va trebui să verifice aceste raportări şi să informeze în timp real dacă apar probleme.

Cele două momente de raportare vor fi la prima oră a zilei şi după 12 ore.

Cazul femeii care a născut pe trotuar a avut un sfârşit favorabil, în sensul că mama şi copilul sunt sunt bine, spune ministrul, dar „nu trebuie să subestimăm alte alte probleme care pot să apară şi la care evoluţia să nu fie la fel de favorabilă şi trebuie să putem să intervenim”.

„Mă îndoiesc că va exista un spital, o primărie, un consiliu judeţean care să se opună acestei măsuri. Până la urmă e o chestiune de bun simţ care ţine de responsabilitate faţă de activitate, faţă de pacienţi, ideea asta că <nu am o măsură coercitivă la dispoziţie> ... cred că cea mai bună măsură coercitivă este schimbarea mentalităţii care există de foarte multe ori: dacă nu scrie explicit într-un act normativ un anumit lucru înseamnă că eu nu am niciun fel de responsabilitate”, a afirmat Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
raportare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici