Secretarul general al Guvernului, despre cei judecaţi de completurile de 5, printre care şi Liviu Dragnea: Nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă, achitat în primă instanţă pentru fapte de corupţie, crede că ar trebui să beneficieze de minime despăgubiri inculpaţii care au fost sau sunt judecaţi de completurile de 5 judecători a căror compunere nu a fost trasă la sorţi.

809 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Guvernului, despre cei judecaţi de completurile de 5, printre care şi Liviu Dragnea: Nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe

Secretarul general al Guvernului, despre cei judecaţi de completurile de 5, printre care şi Liviu Dragnea: Nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe

Fostul judecător CCR a fost întrebat de ce abia acum s-a pus problema legalităţii constituirii Completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că ele funcţionau în acest fel din 2014.

„Când nu avem rigoare în aplicarea legii, când aplicarea legii o facem în funcţie de persoanele cercetate sau trimise în judecată, când există o încordare între instituţii care aparţin diverselor segmente ale justiţiei, pot apărea şi astfel de cazuri. Eu sper ca de anul viitor lucrurile să intre în normal”, a declarat Toni Greblă, secretarul general Guvernului.

Întrebat dacă această situaţie ar ar putea fi un argument pentru lansarea unei amnistii, Toni Greblă a răspuns: „Sigur că e o situaţie atipică. De câţiva ani de zile, cele mai importante completuri ale înaltei curţi au funcţionat, au fost compuse altfel decât a prevăzut legea. Şi din acest punct de vedere cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea, nu aş putea să vi le spun eu”.

Precizările vin după ce magistraţii instanţei supreme au decis, luni, ca 25 de cauze ale completurilor de 5 judecători să fie amânate pe 14 ianuarie, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti privind anularea tragerii la sorţi a completurilor, din 9 noiembrie. Între procese se numără şi cel al lui Liviu Dragnea, dar şi cel al lui Toni Greblă, achitat în primă instanţă pentru fapte de corupţie.

La Completul numărul 1 de 5 judecători, care urma să intre în şedinţa de judecată din data de 3 decembrie, se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, Sebastian Ghiţă - dosarul privind intervenţiile la vârful Poliţiei şi Parchetului Prahova, Victor Ponta - dosarul Turceni-Rovinari - şi cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici