Şedinţa CSM pentru avizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, în 22 noiembrie

Şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al României şi şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie va avea loc în 22 noiembrie.

243 afișări
Imaginea articolului Şedinţa CSM pentru avizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, în 22 noiembrie

Şedinţa CSM pentru avizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, în 22 noiembrie (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a adresat joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de avizare a numirii procurorilor Tiberiu Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Secţia pentru procurori, reunită în şedinţă, a decis joi, cu unanimitate de voturi, ca data intervievării celor doi candidaţi să fie 22 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Şedinţa Secţiei pentru procurori din 22 noiembrie va avea caracter public, a precizat CSM.

Tiberiu Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei a declarat că, după evaluarea candidaturilor depuse pentru cele două funcţii şi a interviurilor susţinute de aceştia, comisia a indicat câte două persoane care au îndeplinit în cea mai mare măsură standardele impuse.

Mona Pivniceru a spus că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

Ministrul Justiţiei a adăugat că, în baza acestei liste scurte, a făcut o apreciere proprie a standardelor de evalaure şi a procedurilor, fiind propuşi Tiberiu Niţu ca procuror general al PICCJ şi Ioan Irimie la şefia DNA.

Propunerile ministeriale pentru cele două funcţii au fost înaintate Consiliului Superior al Mgistraturii.

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici