Sediul PNL Drobeta Turnu Severin, unde are cabinet parlamentar Mihai Stănişoară, evacuat de Primărie

Sediul PNL Drobeta Turnu Severin, unde are cabinet parlamentar deputatul PNL Mihai Stănişoară, a fost evacuat, marţi după-amiază, de Primărie, întrucât nu a fost plătită chiria de un an şi jumătate şi au fost făcute anumite modificări ale construcţiei, fără să existe o autorizaţie în acest sens.

473 afișări
Imaginea articolului Sediul PNL Drobeta Turnu Severin, unde are cabinet parlamentar Mihai Stănişoară, evacuat de Primărie

Sediul PNL Drobeta Turnu Severin, unde are cabinet parlamentar Mihai Stănişoară, evacuat de Primărie (Imagine: Mediafax Foto)

Sediul PNL Drobeta Turnu Severin se află pe strada I.C. Brătianu din municipiu, iar la evacuare au participat poliţişti şi muncitori, dar şi viceprimarul Romulus Vâlcu, exclus din PNL Mehedinţi la sfârşitul lunii mai.

În sediul filialei, al cărei proprietar este Primăria, nu a fost găsit niciun membru PNL, iar muncitorii au schimbat yala şi au luat un raft găsit în interior.

Vâlcu a declarat că PNL Mehedinţi a fost amendat, luni, cu 50.000 de lei, pentru lucrări făcute fără autorizaţie de construcţie în interiorul sediului din strada I.C. Brătianu, unde funcţionează organizaţia municipală a partidului.

"Toată lumea trebuie să respecte legea. Ieri (n.r. - luni) a fost întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională fiindcă s-au adus modificări şi s-a construit în sediu fără autorizaţie de construcţie, fără certificat de urbanism. De menţionat că proprietar pe acest spaţiu este Primăria municipiului. Mai mult decât atât astăzi ne aflăm la evacuare întrucât conform contractului de închiriere aveau nişte obligaţii asumate, printre care şi plata chiriei. Nu s-a plătit nici chiria de 18 luni, ori potrivit contractului pentru neplata chiriei mai mult de trei luni, articolul 8 prevede că este titlu executoriu şi se procedează la evacuare. Datoria este în jur de 800 de lei, dar trebuie reţinut faptul că această chirie este foarte mică, undeva în jur de 20 de lei pe lună. Nici măcar aceşti 20 de lei nu au fost plătiţi şi aşa cum vă spuneam mai mult decât atât s-a schimbat şi destinaţia, în sensul că a fost pentru organizaţia municipală a Partidului Naţional Liberal şi acum este cabinet parlamentar", a declarat Vâlcu.

Reprezentanţii Primăriei Drobeta Turnu Severin spun că în interiorul sediului organizaţiei municipale a fost construit un perete despărţitor fără acordul proprietarului şi au fost făcute, de asemenea, lucrări la faţada clădirii.

În sediul PNL Drobeta Turnu Severin a fost amenajat şi cabinetul parlamentar al deputatului PNL Mihai Stănişoară.

Contactat telefonic, deputatul PNL Mihai Stănişoară a declarat că ceea ce s-a întâmplat este "un abuz fără precedent al Primăriei Drobeta Turnu Severin împotriva unui partid politic".

"Acolo este sediul organizaţiei municipale a PNL Turnu Severin, care are contract legal cu Primăria. Eu, ca şi deputat PNL, în mod logic am voie să stau în acel sediu, să-mi desfăşor acolo activitatea. Nu aveau voie să intre cu forţa acolo", a afirmat Mihai Stănişoară.

Stănişoară a mai spus că cel mai probabil PNL Drobeta Turnu Severin se va adresa organelor abilitate pentru soluţionarea cauzei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici