Şeful ANAT, Corina Martin: Flutur trebuie să spună cum numără turiştii, pentru că nu are instrumentele necesare

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu are instrumentele necesare pentru a număra turiştii din staţiuni, şi cu atât mai puţin preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunţat că 22.000 de români au fost în vacanţa de Paşte în Bucovina, a declarat şeful ANAT, Corina Martin.

225 afișări
Imaginea articolului Şeful ANAT, Corina Martin: Flutur trebuie să spună cum numără turiştii, pentru că nu are instrumentele necesare

Gheorghe Flutur (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Domnul Flutur a anunţat 22.000 de turişti în Bucovina. Vreau să îl întreb de trei ani cum îi numără. Ne întrebăm cu toţii ce-o fi în Bucovina de vin atât de mulţi turişti", a spus Martin într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că operatorii locali sunt cei care ar trebui să se pronunţe despre turismul de Paşte.

"În general, oamenii politici ar trebui să vorbească despre politică. Nici ministerul nu are idee câţi turişti sunt în staţiuni şi nu cred că are domnul Flutur instrumentele să îi numere", a mai spus Martin.

Directorul Centrului de Promovare şi Informare Turistică Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că numărul turiştilor care vin în Bucovina este estimat în urma raportărilor oferite de asociaţiile din turism din judeţul Suceava, aceste date fiind apoi centralizate.

"Nu aş vrea să cred că declaraţiile preşedintelui ANAT sunt rău-voitoare în ceea ce priveşte activitatea turistică din judeţul Suceava", a spus directorul Centrului Naţional de Promovare şi Informare Turistică Suceava din subordinea Consiliului Judeţean Suceava.

El a spus că dacă preşedintele ANAT, Corina Martin, este interesată de promovarea turismului este invitată să ia parte la următoarele acţiuni care se vor desfăşura în judeţul Suceava.

"O invităm să ia parte la următoarele acţiuni. Poate o vor ajuta în viitor la promovarea turistică a litoralului", a spus Popovici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marţi că circa 22.000 de turişti au petrecut sărbătorile de Paşte în Bucovina, potrivit statisticilor preliminare, mai mulţi decât în anul 2011.

Bucovina a fost din nou cea mai atractivă zonă turistică în preajma marilor sărbători creştine, a spus Flutur.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc estima săptămâna trecută că circa 65.000 de români vor petrece Paştele într-o unitate turistică din ţară, în creştere cu 10% faţă de 2011, cele mai solicitate destinaţii fiind Bran-Moieciu, Bucovina şi Neamţ.

Corina Martin a mai spus că în acest an, din cauza vremii ploioase, numărul turiştilor care au ajuns de Paşte în staţiunile din România a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Deşi iniţial se anunţau mai mulţi turişti comparativ cu 2010, o parte dintre ei au renunţat la vacanţă cu câteva zile înainte, iar alţii au s-au întors acasă din staţiuni cu o zi sau două mai devreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici