Şeful ISU Bucureşti: Pregătirea pentru situaţii de urgenţă ar trebui să fie în programa şcolară

Pregătirea pentru situaţii de urgenţă ar trebui să intre în programa şcolară, astfel încât elevii să ştie cum să prevină sau să acorde primul ajutor în cazuri limită, cum ar fi cutremurul, incendiile sau inundaţiile, a declarat, miercuri, inspectorul şef al ISU Bucureşti, Stelian Duduş.

609 afișări
Imaginea articolului Şeful ISU Bucureşti: Pregătirea pentru situaţii de urgenţă ar trebui să fie în programa şcolară

Şeful ISU Bucureşti: Pregătirea pentru situaţii de urgenţă ar trebui să fie în programa şcolară (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti colaborează de doi ani cu Inspectoratul Şcolar, până acum fiind pregătiţi peste 44.000 de elevi şi 3.000 de cadre didactice pentru situaţii de urgenţă, a spus Stelian Duduş.

"Astăzi semnăm acordul de parteneriat pentru următorii patru ani, astfel încât să putem pregăti întreaga populaţie şcolară, de la grădiniţă şi până la liceu", a declarat şeful ISU Bucureşti.

Colonelul Stelian Duduş a precizat că elevii vor fi pregătiţi nu numai pentru situaţia în care ar fi un cutremur, cât şi pentru incendii, pentru a acorda primul ajutor, a preveni anumite situaţii, pentru a conştientiza ideea voluntariatului şi a-i atrage în campaniile organizate de ISU.

Şeful ISU Bucureşti a ţinut să precizeze că pregătirea pentru situaţii de urgenţă ar trebui inclusă în programa şcolară, alături de alte discipline.

"Pe lângă elevi, vom pregăti şi cadrele didactice, astfel încât pregătirea pentru situaţii de urgenţă să intre în programa şcolară cât mai curând", a mai spus Duduş.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, profesorul Constantin Trăistaru, a declarat că este foarte important să ştii să reacţionezi în situaţii limită, fără să intri în panică, iar ISMB îşi doreşte ca elevii să fie pregătiţi.

"ISMB are ca obiectiv semnarea acordului de parteneriat cu toate deconcentratele. Am urmărit la televizor cum au reacţionat cetăţenii la cutremurul din Noua Zeelandă şi am văzut cât de mult contează educaţia populaţiei. Este foarte important pentru viaţă să ştii să reacţionezi în situaţii limită fără să intri în panică, de aceea ne dorim ca elevii bucureşteni să fie pregătiţi atât să prevină situaţii grave, cât şi cum să reacţioneze în aceste cazuri", a spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Constantin Trăistaru a precizat că pentru elevi este foarte importantă organizarea simulărilor complexe şi din toamnă acestea vor demara în Sectorul 2.

"Simulările trebuie să devină o permanenţă, astfel că din toamnă vom începe acest lucru în Sectorul 2. Pregătirea pentru situaţii de urgenţă începe la grădiniţă şi se termină la liceu. În Bucureşti învaţă aproximativ 245.000 de elevi", a mai spus Trăistaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici