Şeful Jandarmeriei: Este inadmisibil ca nişte suporteri să se comporte ca în Evul Mediu. Nu au fost folosite arme cu muniţie neletală

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a declarat luni, referindu-se la incidentele în care au fost implicaţi mai mulţi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, că este inadmisibil ca aceştia să se comporte ca în Evul Mediu. Jandarmeria precizează că nu au fost folosite arme cu muniţie neletală împotriva suporterilor formaţiei Petrolul Ploieşti, înaintea partidei cu Steaua, de duminică, aşa cum a fost vehiculată informaţia pe diferite canale media, se arată într-un comunicat al instituţiei

190 afișări
Imaginea articolului Şeful Jandarmeriei: Este inadmisibil ca nişte suporteri să se comporte ca în Evul Mediu. Nu au fost folosite arme cu muniţie neletală

Şeful Jandarmeriei: Este inadmisibil ca nişte suporteri să se comporte ca în Evul Mediu (Imagine: Lucian Rădulescu / Mediafax Foto)

Generaul de brigadă Mircea Olaru a spus că în drum spre Bucureşti, autocarul în care se aflau suporterii echipei Petrolul Ploieşti au oprit în câmp şi "au aruncat cu pietre în jandarmii care asigurau însoţirea galeriei".

"Nu este admisibil ca nişte suporteri să oprească maşina în câmp şi să ia la pietruit fără niciun motiv jandarmii care asigurau însoţirea. Aceşti oameni trebuie să înţeleagă că nu mai suntem în Evul Mediu", a spus Olaru.

Fanii echipei Petrolul Ploieşti au fost întorşi din drum, duminică seară, înaintea meciului cu Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violenţelor provocate, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

"În timpul deplasării spre Bucureşti, fanii ploieşteni au oprit coloana în dreptul localităţii Domneşti, s-au dat jos din maşini, au devenit foarte violenţi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au început să arunce cu sticle şi pietre în forţele de ordine care însoţeau coloana şi au spart geamurile de la autobuze şi microbuze. Fanii erau în 10 autobuze, mai multe microbuze şi maşini personale. Pentru a nu periclita siguranţa celorlalţi spectatori prezenţi la meci, s-a luat decizia întoarcerii coloanei spre Ploieşti. Momentan nu a fost reţinut niciun fan ploieştean", a precizat Enache.

"Pentru aplanarea conflictului nu au fost folosite arme cu muniţie neletală, aşa cum a fost vehiculată informaţia pe diferite canale media sau din spusele unor persoane implicate în eveniment. Jandarmeria Capitalei a luat decizia întoarcerii lor în municipiul Ploieşti din cauza faptului că majoritatea suporterilor erau într-o stare avansată de ebrietate, se manifestau într-un mod violent, iar prezenţa lor în stadion ar fi pus în pericol siguranţa celorlalţi suporteri care urmau să asiste la partida de fotbal. În urma incidentelor, mai mulţi jandarmi au fost răniţi uşor, dar nu au necesitat îngrijiri medicale. De asemenea două autoturisme din dotarea instituţiei au fost avariate şi mai multe materiale de intervenţie (scuturi şi căşti de protecţie) au fost distruse", se precizează în comunicatul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu, a declarat că aproximativ 150 de suporteri dintre cei peste 1.300 care au revenit duminică seara la Ploieşti, după ce au fost întorşi din drum, înaintea meciului cu Steaua Bucureşti, ca urmare a violenţelor din localitatea Domneşti, au refuzat să părăsească zona în care au fost debarcaţi din autobuze, respectiv în apropierea hotelul Prahova.

Ulterior, suporterii au mers în centrul municipiului Ploieşti, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, unde au aruncat spre jandarmi "cu bolovani şi orice alte obiecte contondente pe care le-au găsit în spaţiul public", a precizat Leonard Dragomirescu.

Incidentele violente de la Ploieşti s-au produs cu puţin înainte de miezul nopţii şi au durat aproximativ trei sferturi de oră.

Trei suporteri au fost audiaţi, luni, la sediul Poliţiei, fiind suspectaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Maiorul Leonard Dragomirescu a precizat că Jandarmeria face cercetări pentru identificarea celorlalţi participanţi la violenţe, pe baza înregistrărilor video făcute la faţa locului, după identificarea agresorilor urmând să se ia măsurile legale.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova a mai spus că în urma incidentelor provocate de suporterii violenţi nu s-au înregistrate pagube materiale.

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici