Şeful ONU afirmă că Israelul "creează obstacole masive" în calea ajutorului umanitar pentru Gaza

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că modul în care Israelul îşi desfăşoară ofensiva împotriva Hamas "creează obstacole masive în calea distribuirii ajutorului umanitar în interiorul Fâşiei Gaza".

448 afișări
Imaginea articolului Şeful ONU afirmă că Israelul "creează obstacole masive" în calea ajutorului umanitar pentru Gaza

Şeful ONU afirmă că Israelul "creează obstacole masive" în calea ajutorului umanitar pentru Gaza

Remarcile şefului ONU au venit la scurt timp după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie prin care a cerut creşterea livrărilor de ajutoare în Gaza.

El a adăugat că 136 de lucrători umanitari ai ONU din Gaza au fost ucişi în 75 de zile de luptă, lucru pe care l-a descris ca fiind fără precedent în istoria acestei organizaţii.

"O operaţiune de ajutor eficientă în Gaza necesită securitate; personal care să poată lucra în siguranţă; capacitate logistică; şi reluarea activităţii comerciale", a adăugat Guterres.

Rezoluţia ONU a îndemnat la "crearea condiţiilor pentru o încetare durabilă a ostilităţilor", dar nu a cerut o încetare a focului în conflict.

După zile de negocieri tensionate, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat textul cu 13 voturi pentru şi niciun vot împotrivă. Statele Unite şi Rusia s-au abţinut.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat rezoluţia. "Este ceea ce a cerut UE, în conformitate cu dreptul umanitar internaţional", a scris el pe X.

Vineri, Comisia Europeană a anunţat că va debloca un ajutor suplimentar de 118 milioane de euro pentru Autoritatea Palestiniană care guvernează Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici