Şeful Poliţiei Bârlad plasat sub control judiciar, într-un dosar privind infracţiuni de serviciu

Comandantul Poliţiei Bârlad, comisar şef Vasile Chelaru a fost plasat, marţi seară, sub control judiciar pe 60 de zile, de magistraţii Judecătoriei Bârlad, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, instigare la delapidare şi instigare la fals intelectual, decizia nefiind definitivă.

341 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Bârlad plasat sub control judiciar, într-un dosar privind infracţiuni de serviciu

Şeful Poliţiei Bârlad plasat sub control judiciar, într-un dosar privind infracţiuni de serviciu

Deşi îi expirase mandatul de reţinere pe 24 de ore, înainte ca magistraţii să delibereze, Chelaru a refuzat, marţi seara, să iasă din Judecătoria Bârlad, preferând să stea pe hol, mai bine de două ore, alături de avocatul său, în aşteptarea deciziei instanţei.

Potrivit referatului întocmit de procurori, comandantul Poliţiei Bârlad ar fi scos de mai multe ori poliţiştii din dispozitiv, în interes personal. Principala acuzaţie adusă comisarului şef, este cea de abuz în serviciu şi face referire la o intervenţie a acestuia, în favoarea unui infractor, cercetat într-un dosar de viol.

“Vasile Chelaru îşi foloseşte atribuţiile conferite de lege nu pentru a păstra şi restabili ordinea de drept sau de a veghea la respectarea şi aplicarea legii în institutiile publice, ci pentru a obţine diverse avantaje în interes personal conferite tocmai de funcţia sa sau pentru a sprijini activitatea infracţională a unor persoane cu care se afla în relaţii apropiate”, se arată în referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Comandantul Poliţiei Bârlad a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seara, după opt ore de audieri, fiind acuzat că ar fi folosit maşina instituţiei în scop personal şi că ar fi cerut să fie falsificată data unei petiţii. Procurorii bârlădeni au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, patru percheziţii chiar în sediul Poliţiei Bârlad, în biroul lui Chelaru, de unde au ridicat un calculator şi mai multe înscrisuri.

În acelaşi dosar este cercetat şi şeful Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat şi Exploatat Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, fiind acuzat că ar fi întocmit o expertiză favorabilă unui violator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici