Şeful Poliţiei Române: Poliţiştii corupţi şi cei care nu au performanţă nu vor avea loc în sistem

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că poliţiştii care sunt corupţi şi cei care nu au performanţă nu vor avea loc în sistemul Poliţiei.

160 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Române: Poliţiştii corupţi şi cei care nu au performanţă nu vor avea loc în sistem

Şeful Poliţiei Române: Poliţiştii corupţi şi cei care nu au performanţă nu vor avea loc în sistem (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Vă asigur că vom fi foarte fermi, vă asigur că poliţiştii care sunt corupţi şi poliţiştii care nu au performanţă în sistemul Poliţiei nu vor avea loc în rândul acestei instituţii importante", a spus Popa.

El a afirmat că Poliţia este o instituţie integrată în societatea românească şi, din punctul său de vedere, realizarea unor parteneriate reale cu societatea civilă, în special cu presa, poate duce la identificarea eventualelor probleme pe care Poliţia Română le are.

"Pe de altă parte, este foarte important ca în ceea ce facem să identificăm soluţii administrative, să identificăm reguli prin care să prevenim, în primul rând, atât corupţia în minister, cât şi o eventuală stare de indisciplină", a spus Popa.

Şeful Poliţiei Române a ţinut să precizeze că situaţiile de corupţie în cadrul instituţiei au fost până acum "excepţii".

"Sunt foarte conştient şi de faptul că, dacă într-o grămadă mare de mere o să punem un măr putred, nimeni nu o să vadă grămada, o să vadă doar mărul putred. Este foarte important ca noi să avem reacţie imediată, să mergem la schimbarea unor actuale reglementări în aşa fel încât acel măr, să metaforizez în continuare, să fie înlăturat foarte rapid", a afirmat Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici