Şeful Statului Major al Apărării le-a vorbit elevilor despre cariera militară

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat marţi, la evenimentul „Ziua Armatei României în şcoli”, organizat de Ministerul Apărării Naţionale la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti.

172 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major al Apărării le-a vorbit elevilor despre cariera militară

Sursa foto: Facebook/Daniel Petrescu

Generalul Daniel Petrescu, şeful Apărării, le-a transmis elevilor că alegerea carierei militare trebuie luată după o analiză personală serioasă, fiind o opţiune de viaţă.

După o experienţă profesională de peste 30 de ani, generalul Daniel Petrescu a explicat care sunt trăsăturile esenţiale pentru cineva care vrea să îmbrace uniforma Armatei României. Printre acestea, a insistat pe caracter, camaraderie şi cutezanţă. Întâlnirea cu elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în cadrul căreia elevii au avut ocazia să îşi clarifice curiozităţile legate de mediul cazon.

Evenimentele „Ziua Armatei României în şcoli” vor continua şi zilele următoare. În Bucureşti, echipele MApN vor fi prezente la Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” (miercuri, 19 octombrie) şi la Colegiul Naţional „Spiru Haret” (joi, 20 octombrie).

„Ziua Armatei României în şcoli” se află la cea de-a zecea ediţie şi se desfăşoară la nivel naţional. Evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naţionale facilitează cunoaşterea instituţiei apărării şi dialogul dintre militari şi tânăra generaţie. Echipe formate din reprezentaţi ai categoriilor de forţe, elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ militar şi reprezentanţi ai birourilor informare - recrutare le prezentă elevilor din instituţii civile de învăţământ importanţa Zilei Armatei României, misiunile desfăşurate de militari în ţară şi în teatrele de operaţii, precum şi informaţii pentru cei interesaţi de o carieră militară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici