„Fabrica de permise auto”: Şeful serviciului de informaţii MAI din Suceava, reţinut pentru mită şi folosire de informaţii secrete

  • Şeful unei structuri de informaţii a MAI, din judeţul Suceava, a fost reţinut pentru luare de mită şi folosirea de informaţii secrete.
  • Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale a şefului Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava.
  • Cercetările se fac în cadrul dosarului permiselor de conducere falsificate din judeţul Suceava.
1253 afișări
Imaginea articolului „Fabrica de permise auto”: Şeful serviciului de informaţii MAI din Suceava, reţinut pentru mită şi folosire de informaţii secrete

Potrivit anchetatorilor, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 martie 2021, a inculpatului Florin Constantin Timu, colonel, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava (structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În aceeaşi cauză este urmărit penal şi Radu Ionuţ Obreja, comisar şef de politie, arestat preventiv în altă cauză. La data faptelor, el era şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava şi acum este urmărit pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale). Joi, cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

CITEŞTE AICI: Cum funcţiona „fabrica de permise de la Suceava”: Bani, case şi maşini de lux - mită pentru membrii reţelei

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuţ, şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informaţii nedestinate publicităţii pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja Radu-Ionuţ sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici