Senat: Reprogramarea la traseu pentru permis auto să se facă fără un nou examen teoretic

Senatorii din Comisia juridică au aprobat, marţi, o iniţiativă legislativă prin care se propune ca persoana declarată "respinsă" la proba practică de conducere a vehiculului în traseu să se poată reprograma la aceasta fără susţinerea unui nou examen teoretic.

1831 afișări
Imaginea articolului Senat: Reprogramarea la traseu pentru permis auto să se facă fără un nou examen teoretic

Senat: Reprogramarea la traseu pentru permis auto să se facă fără un nou examen teoretic

Potrivit propunerii legislative, care îi are ca iniţiatori pe senatorii PDL Anca Boagiu şi Mircea Andrei, reprogramarea nu poate fi făcută mai târziu de un an de la data absolvirii cursurilor, cu condiţia efectuării într-un interval de 30 de zile a unui nou curs de pregătire practică redus la jumătate ca număr de ore de pregătire.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost amendată de senatorii jurişti astfel încât rezultatele examinării la proba teoretică finalizată prin calificativul "admis" să rămână valabile pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii cursurilor de pregătire, şi nu de la data de la care persoana a susţinut examenul, aşa cum era în propunerea iniţială.

Iniţiativa legislativă mai stipulează că persoana declarată admisă la proba teoretică, dar care nu se prezintă la proba practică de conducere a vehiculului în traseu într-un termen de cel mult un an de la data absolvirii cursului, este declarată "respinsă", urmând să efecteze un nou curs de pregătire.

Iniţiativa legislativă urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici