Senzori seismici pe o clădire din Capitală care va fi consolidată fără mutarea locatarilor

O clădire de două etaje de pe strada Intrarea Văcăreşti din Capitală va fi consolidată fără mutarea locatarilor, iar autorităţile vor monta senzori seismici, a anunţat marţi primarul general Nicuşor Dan.

474 afișări
Imaginea articolului Senzori seismici pe o clădire din Capitală care va fi consolidată fără mutarea locatarilor

Senzori seismici pe o clădire din Capitală care va fi consolidată fără mutarea locatarilor

Potrivit primarului, imobilul de două etaje şi 24 de apartamente, se află pe strada Intrarea Văcăreşti, în Sectorul 4, şi a primit finanţare europeană nerambursabilă de aproximativ 560.000 de euro. Soluţia propusă constă în consolidarea pe exterior a imobilului, prin implementarea unui schelet extern ce va creşte rezistenţa la seism a clădirii, precum şi un sistem performant de panouri de faţadă pentru creşterea eficienţei energetice.

Pe clădire vor fi amplasaţi senzori seismici.

„Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au montat senzori pentru înregistrarea şi transmiterea în timp real a mişcărilor seismice viitoare şi înţelegerea comportamentului unei clădiri care urmează a fi consolidată seismic de către Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS)”, susţine Nicuşor Dan, care spune că iniţiativa face parte din programul pilot de cercetare şi dezvoltare inovativă 2021-2027, susţinut de Uniunea Europeană prin proiectul HORIZON – MULTICARE.

Primarul general anunţă că astfel de senzori vor fi montaţi pe toate clădirile rezidenţiale pe care AMCCRS le va consolida prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălţime de minim P+3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici