Sfaturi pentru elevi, înainte de Evaluarea Naţională. Cum să îţi gestionezi emoţiile la examen?

  • Marţi începe Evaluarea Naţională, iar elevii au emoţii
  • Corina, psiholog: În această perioadă, recomand reducerea timpului petrecut online
  • Cristian, nutriţionist: Alimentaţia şi odihna reduc stresul şi cresc concentrarea
1666 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru elevi, înainte de Evaluarea Naţională. Cum să îţi gestionezi emoţiile la examen?

Sfaturi pentru elevi, înainte de Evaluarea Naţională

Se apropie Evaluarea Naţională, iar elevii de clasa a opta au emoţii. Relaxarea înainte de examen este un element de care ei trebuie să ţină cont în această perioadă.
 
Andrei are mâine primul examen, la limba română. „Încerc să mă relaxez, chiar dacă am emoţii, dar încerc să nu mă gândesc foarte mult la examen şi pot să zic că mai fac aşa, un fel de recapitulare finală”, spune el.
 
Ce sfaturi trebuie să urmeze copiii pentru reuşită la examen, spune Corina Pop, psiholog: „Să reducă cât mai mult accesul la televizor în perioada asta mai excesivă, de a juca nişte jocuri pe calculator pentru a te regla din punct de vedere emoţional. Sugerez a fi mai mult în contact cu părinţii, a petrece timp împreună, a vorbi despre strategii, cum ar putea să obţină rezultate cât mai bune la examen”, recomandă ea.
 
Alimentaţia, odihna şi sportul sunt şi ele benefice în reducerea stresului şi creşterea concentrării înainte de examen, spune Cristian Mărgărit, nutriţionist. 
 
„Este foarte importantă hidratarea cu apă, să evite cofeina. Pentru odihnă trebuie să ştim că cele 8 ore în această perioadă de efort intelectual intens sunt obligatorii. Sportul trebuie făcut cu măsură, el trebuie să contribuie la relaxare, la circulaţia sanguină”, explică nutriţionistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici