Sibiu: Masca obligatorie în jurul şcolilor; slujbe în curte şi restaurante închise în 4 localităţi

  • În patru localităţi din judeţul Sibiu masca devine obligatorie în spaţiul deschis, iar restaurantele şi cafenelele se închid, de miercuri, din cauza COVID-19.
  • În jurul şcolilor din tot judeţul devine obligatorie masca de protecţie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Prefecturii Sibiu.
4239 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Masca obligatorie în jurul şcolilor; slujbe în curte şi restaurante închise în 4 localităţi

Sibiu: Masca obligatorie în jurul şcolilor; slujbe în curte şi restaurante închise în 4 localităţi

„La nivelul localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, având în vedere înregistrarea unei rate de incidenţă cumulate în 14 zile între 1,5 şi 3 la 1000 de locuitori în 4 localităţi ale judeţului Sibiu, DSP Sibiu formulează următoarele propuneri: începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00 se va institui obligaţia purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal prezente în toate spaţiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Începând cu data de 7 octombrie ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, în localităţile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, precum şi funcţionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor”, a spus Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sunt exceptate de măsura închiderii zona mall-ului din Şelimbăr cu toate supermarketurile şi restaurantele din jur.

De asemenea, fac excepţie de la această măsură persoanele cazate în unităţi hoteliere din cele 4 localităţi, care pot lua masa în cadrul restaurantelor acestora.

Totodată, se recomandă ca de miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, lăcaşurile de cult din Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, să desfăşoare slujbele religioase în curte, iar credincioşii să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

Tot de miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor din judeţul Sibiu. Excepţie de la această măsură fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici