Sibiu: O bandă de urgenţă a fost creată pe DN 7 C - Transfăgărăşan, blocat de căderile de piatră

O bandă de urgenţă a fost creată, marţi seară, pe DN 7 C - Transfăgărăşan, blocat de aproape zece ore între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi, pentru a putea fi folosită în cazurile extreme, măsura fiind temporară.

257 afișări
Imaginea articolului Sibiu: O bandă de urgenţă a fost creată pe DN 7 C - Transfăgărăşan, blocat de căderile de piatră

Sibiu: O bandă de urgenţă a fost creată pe DN 7 C - Transfăgărăşan, blocat de căderile de piatră (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, reprezentanţii Serviciului Drumuri Naţionale Sibiu au creat dintr-un mic spaţiu de parcare un drum de urgenţă pentru a fi folosit în cazuri extreme, însă măsura este una temporară, lucrările urmând să continue şi miercuri, pentru înlăturarea totală a celor două pietre mari, de peste 560 de metri cubi, de pe carosabil.

"DN 7 C - Transfăgărăşan este în continuare blocat între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, însă pentru cazurile extreme în care cineva trebuie să treacă urgent spre sau dinspre Bâlea Cascadă a fost creată o bandă de urgenţă dintr-un spaţiu de parcare, care ocoleşte, practic, zona afectată. De altfel, reprezentanţii de la Drumuri Naţionale ne-au solicitat şi un panou care să anunţe din timp că drumul este blocat", a declarat Luciana Balteş.

Potrivit sursei citate, au avut loc discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu pentru eventuale detonări ale stâncilor căzute, însă nu a fost luată o decizie în acest sens până în prezent.

Circulaţia rutieră pe DN 7 C - Transfăgărăşan în judeţul Sibiu este blocată, marţi, din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi determinate de ploile din ultimele zile.

Potrivit şefului Serviciului Drumuri Naţionale Sibiu, Liviu Creţu, Transfăgărăşanul este blocat la kilometrul 130+800, întrucât, în jurul orei 8.30, a avut loc o cădere de pietre de pe versanţi.

Aceasta este cea de-a doua cădere de pietre produsă în apropiere de cabana Bâlea Cascadă din ultimele ore.

Un echipaj de Poliţie Rutieră supraveghează zona până când drumul va fi redeschis traficului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici