Sibiu: O femeie şi un bărbat, răniţi în timp ce se dădeau cu sania pe o pârtie din Păltiniş. Tânăra, transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş

O femeie şi un bărbat au fost răniţi, duminică, în timp ce se dădeau cu sania pe una dintre pârtiile din complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, iar potrivit primelor informaţii au suferit traumatisme la faţă şi la picioare, solicitându-se intervenţia unui elicopter SMURD.

829 afișări
Imaginea articolului Sibiu: O femeie şi un bărbat, răniţi în timp ce se dădeau cu sania pe o pârtie din Păltiniş. Tânăra, transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş

Sibiu: O femeie şi un bărbat, răniţi în timp ce se dădeau cu sania pe o pârtie din Păltiniş. Tânăra, transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax foto)

UPDATE Tânăra rănită pe o pârtie din Păltiniş, transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş

Tânăra de 21 de ani, rănită, duminică, pe o pârtie din staţiunea Păltiniş (Sibiu), are politraumatisme şi este inconştientă, fiind preluată de un elicopter SMURD şi transportată la un spital din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, instituţie în subordinea căreia se află Serviciul Salvamont, au anunţat că tânăra de 21 de ani, rănită pe o pârtie din complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, are politraumatisme şi este inconştientă, fiind sedată şi intubată de către medici.

Din cauza stării grave în care se află tânăra, reprezentanţii Salvamont Sibiu au revenit cu solicitarea unui elicopter SMURD pentru transportul pacientei la un spital din Târgu Mureş, deşi, iniţial, aparatul nu a putut ateriza nici în staţiunea Păltiniş, nici pe Aeroportul Sibiu, din cauza vântului puternic.

"În urmă cu câteva minute elicopterul SMURD a decolat către Târgu Mureş", a declarat corespondentului MEDIAFAX Nicoleta Boborodea, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Sibiu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că tânărul de 25 de ani, rănit şi el în accidentul din staţiunea Păltiniş, a ajuns în Unitatea Primiri Urgenţe a unităţii.

"Pacientul a suferit o plagă în regiunea inghinală. În acest moment are loc explorarea acestei plăgi, ulterior urmând a fi efectuate restul investigaţiilor necesare pentru stabilirea unui diagnostic complet", a declarat Decebal Todăriţă.

Potrivit acestuia, pacientul este conştient şi cooperant.

UPDATE Cei doi tineri răniţi la Păltiniş se dădeau cu sania pe o pârtie de schi închisă, deşi nu era permis

Cei doi tineri răniţi în staţiunea Păltiniş (Sibiu) au lovit un stâlp de teleschi în timp ce se dădeau cu sania pe o pârtie de schi închisă oficial, aceştia fiind avertizaţi că accesul în zonă nu este permis, însă trecând peste benzile de marcaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit administratorilor complexului Arena Platoş, unde a avut loc accidentul, cei doi tineri se dădeau cu sania pe una dintre pârtiile de schi din complex, deşi li se atrăsese atenţia că nu au voie cu sania în acel loc, iar la un moment dat aceştia au intrat cu sania într-un stâlp de la instalaţia de teleschi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, la rândul său, că accidentul a avut loc pe o pârtie de schi care era închisă în momentul respectiv, întrucât acolo se desfăşurase un concurs de săniuţe.

"Un concurs de săniuţe a avut loc pe una dintre pârtiile de schi din complex. Concursul se terminase, iar pârtia era oficial închisă. Colegii mei din Păltiniş şi administratorii pârtiei i-au avertizat că nu au voie acolo, dar au trecut peste benzile de marcaj şi s-au dat cu sania pe care tocmai o închiriaseră", a declarat Adrian David.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că elicopterul solicitat pentru transportul la spital al tinerei de 21 de ani nu a putut ateriza nici în zona respectivă şi nici pe Aeroportul din Sibiu, din cauza vântului puternic.

În aceste condiţii, ambii pacienţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, a declarat Bianca Sabău.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că o femeie şi un bărbat au fost răniţi în timp ce se dădeau cu sania pe una dintre pârtiile din complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş.

Ea a precizat că femeia are 21 de ani şi a suferit un traumatism facial destul de grav, fiind solicitată intervenţia elicopterului SMURD pentru transportarea acesteia la spital.

Sabău a menţionat că bărbatul are 25 de ani şi a suferit un traumatism la picioare, urmând să fie transportat la UPU a Spitalului Judeţean Sibiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se cunosc exact împrejurările în care s-a produs accident.

Complexul Arena Platoş are şi pârtie specială pentru sănii, dar deocamdată nu se ştie exact pe ce pârtie a avut loc accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici