Sibiu: Poliţistul acuzat că a împuşcat mortal un bărbat în luna august, trimis în judecată

Un poliţist din localitatea Micăsasa, judeţul Sibiu, care era cercetat după ce, în luna august, a tras trei focuri de armă asupra unui bărbat din satul Ţapu, acesta murind ulterior, a fost trimis în judecată, joi, pentru omor calificat, fiind judecat în libertate.

281 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Poliţistul acuzat că a împuşcat mortal un bărbat în luna august, trimis în judecată

Sibiu: Poliţistul acuzat că a împuşcat mortal un bărbat în luna august, trimis în judecată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, procurorii au decis trimiterea în judecată a unui poliţist din localitatea Micăsasa (judeţul Sibiu), cercetat după ce în luna august a tras trei focuri de armă asupra unui localnic din satul Ţapu, acesta murind ulterior.

"În 21 august, inculpatul, în calitate de agent principal de poliţie la Secţia nr. 5 Poliţie Rurală Axente Sever - Postul de Poliţie Micăsasa, judeţul Sibiu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în satul Ţapu, pe fondul unui conflict cu victima, a tras cel puţin trei focuri de armă cu pistolul din dotare asupra victimei, producându-i o plagă împuşcată abdominal, care a dus la decesul acesteia", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, poliţistul este judecat pentru omor calificat, având interdicţia de a părăsi ţara.

În 21 august, procurorii de la Parchetul Tribunalului Sibiu au deschis o anchetă, în cazul poliţistului Bogdan Grigoraş, care ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui bărbat, în satul sibian Ţapu, acesta murind ulterior, în timp ce agentul susţinea că a fost legitimă apărare.

Martorii incidentului soldat cu decesul bărbatului de 39 de ani, împuşcat de poliţist, spuneau că nu a fost vorba despre legitimă apărare, iar vecinii afirmau că totul a pornit de la o discuţie în contradictoriu între agentul principal Bogdan Grigoraş şi localnic, iar acesta din urmă, cunoscut pentru ieşirile violente şi recidivist, i-ar fi reproşat poliţistului că nu i-a făcut dreptate într-un scandal petrecut în localitate în urmă cu câteva zile.

Martorii mai spuneau că victima se afla într-o căruţă când a fost împuşcat şi a mai mers cu aceasta încă un kilometru până când, localnicii care l-au văzut, au încercat să-i acorde primul ajutor şi au chemat ambulanţa.

Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru bărbat, constatând decesul acestuia.

Agentul principal Bogdan Grigoraş are 31 de ani şi lucrează în Poliţie de nouă ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici