Sibiu: Un mort şi 19 răniţi după ce un autocar plin cu pasageri a intrat în coliziune cu o basculantă - VIDEO

Un autocar plin cu pasageri a intrat, joi dimineaţă, în coliziune cu o basculantă pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, cel puţin o persoană fiind decedată şi nouăsprezece rănite, iar la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului se află echipaje ale ISU şi ale Ambulanţei.

2173 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Un mort şi 19 răniţi după ce un autocar plin cu pasageri a intrat în coliziune cu o basculantă - VIDEO

Sibiu: Un mort şi 19 răniţi după ce un autocar plin cu pasageri a intrat în coliziune cu o basculantă (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Baltoş, un autocar plin cu pasageri s-a ciocnit cu o basculantă pe şoseaua de centură a Sibiului.

"Accidentul s-a petrecut la ieşirea de pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu către Veştem. Din primele informaţii se pare că pe fondul nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers faţă de maşina din faţă, autocarul a lovit partea din spate a unei basculante", a declarat Baltoş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, în urma cercetărilor de la faţa locului şi a audierii pasagerilor din autocar s-a stabilit că şoferul este vinovat de producerea accidentului, întrucât a aţipit la volan.

"Şoferul autocarului a aţipit la volan şi nu a văzut basculanta care era staţionată pe marginea drumului. Basculanta era semnalizată corespunzător având triunghiul reflectorizant instalat la doi metri distanţă. Şoferul autocarului nu a văzut-o şi a lovit-o", a spus Luciana Balteş.

Ea a precizat că şoferul are 47 de ani şi este din localitatea Horezu (Vâlcea).

Video Stirileprotv.ro

De asemenea, Luciana Balteş a spus că pasagerii autocarului care nu au fost transportaţi la spital vor fi preluaţi de un autocar al societăţii sibiene de transport Transmixt, însă autovehiculul nu va pleca înainte de a vedea câte dintre persoanele rănite vor rămâne internate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Sibiu, Raluca Puşcă, 19 persoane rănite în urma accidentului au ajuns deja la UPU cu multiple traumatisme.

"Au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe 19 răniţi cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani. Majoritatea răniţilor au suferit politraumatisme în urma accidentului rutier, dar din fericire acestea sunt minore. Cea mai mare parte a persoanelor rănite se află însă în continuare în curs de investigare pentru a stabili un diagnostic final", a spus Puşcă.

Ea a precizat că medicii au stabilit deja că doi dintre răniţi sunt în stare mai gravă şi au suferit fracturi, motiv pentru care au fost deja internaţi în secţia de ortopedie.

Potrivit martorilor, persoana care a murit în accident este şoferul de rezervă al autocarului.

Autocarul venea din Spania şi se îndrepta spre Bucureşti. Autovehiculul aparţine firmei Saiz Tour, dar este înmatriculat în Spania.

Potrivit poliţiştilor din Sibiu, şoferul autocarului avea o listă cu 55 de pasageri pentru cursa Spania - Bucureşti, urmând să se stabilească câte persoane au coborât din autocar înainte de accident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici