Sibu: 15 pompieri au intervenit două ore pentru scoaterea unei vaci căzute într-o fântână

Un număr de 15 pompieri au intervenit două ore pentru scoaterea unei vaci care căzuse, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o fântână săpată recent de un localnic din satul sibian Daia.

157 afișări
Imaginea articolului Sibu: 15 pompieri au intervenit două ore pentru scoaterea unei vaci căzute într-o fântână

Sibu: 15 pompieri au intervenit două ore pentru scoaterea unei vaci căzute într-o fântână (Imagine; Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului echipei de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Mihai Midrigan, toţi cei prezenţi s-au temut că nu vor reuşi să scoată în viaţă animalul din fântâna adâncă de 15 metri.

"Am ajuns la faţa locului, am coborât, am legat-o şi am tras-o cu un utilaj afară, ajutaţi împreună cu oamenii. A fost o intervenţie dificilă, pământul e destul de firav. Am mai salvat animale, asta e meseria nostră, salvarea bunurilor, a animalelor şi a vieţilor. Normal că ne-a fost teamă că nu o vom scoate vie. E normal să fie un gram de frică, altfel suntem inconştienţi", a declarant Mihai Midrigan, şeful echipei de intervenţie ISU Sibiu.

Oamenii din sat spun că văcuţa, care se numeşte Regina, are doi ani şi este din rasa Holstein, era la păscut alături de alte animale, dar s-a desprins de turmă, a sărit un gard şi a căzut în fântâna proaspăt săpată şi lăsată neacoperită.

După o primă încercare întreruptă pentru a nu afecta animalul, pomperii au coborât în fântână, au legat vaca de picioarele din faţă şi, cu ajutorul unui tractor, au scos-o la suprafaţă.

Medicul veterinar îi va face un control văcuţei şi îi va pansa rănile suferite, apoi animalul va fi scos din nou la păşune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici