Sicriul cu trupul militarului mort în Afganistan a ajuns la Câmpulung Muscel (Video)

Sicriul cu trupul neînsufleţit al sublocotenetului post-mortem Dragoş Traian Alexandrescu, mort în Afganistan, a ajuns, miercuri noapte, la Câmpulung Muscel, unde era aşteptat de peste 300 de persoane - membri ai familiei, rude, prieteni şi colegi.

315 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul militarului mort în Afganistan a ajuns la Câmpulung Muscel (Video)

Sicriul cu trupul militarului mort în Afganistan a ajuns la Câmpulung Muscel (Imagine: Mediafax Foto)

Cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul militarului ucis în teatrul de operaţiuni din Afganistan s-a deplasat pe traseul Craiova - Slatina - Piteşti şi a ajuns, după aproape şase ore, la Biserica Sf. Nicolae, din Câmpulung Muscel, unde şase preoţi au ţinut o slujbă de pomenire care a durat 15 minute.

Ulterior, cortegiul funerar a ajuns la domiciliul militarului decedat, în cartierul Rotunda, pe strada Erou Costel Constantinescu.

Garda de onoare a Unităţii de Vânători de Munte din Curtea de Argeş a prezentat onorul, iar şase militari ai Batalionului 30 "Dragoslavele", din care făcea parte militarul ucis, colegi cu acesta, au purtat pe umeri sicriul cu corpul neînsufleţit până la etajul al doilea al blocului unde locuieşte familia Alexandrescu.

Cortegiul funerar a plecat din cartierul Rotunda spre capela Cimitirului Flămînda.

Funeraliile sublocotenentului post-mortem Alexandrescu Dragoş Traian vor avea loc joi , în jurul orei 14.00, pe aleea Eroilor din cimitirul Flămînda, din Câmpulung Muscel.

La Câmpulung Muscel este prezent şi Viorel Alexandrescu, fratele militarului ucis, care a venit din Afganistan cu avionul cu care a fost adus trupul neînsufleţit al sublocotenentului. Viorel Alexandrescu este subofiţer sanitar şi făcea parte din aceeaşi unitate cu Dragoş Traian Alexandrescu, cei doi fiind împreună în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

Aeronava Hercules C 130 cu trupul neînsufleţit al militarului român ucis în Afganistan, în 31 august, în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 (Qalat - Kabul), a aterizat, miercuri, în jurul orei 16.00, pe Aeroportul Militar din Craiova.

La ceremonial, au fost prezenţi membrii familiei militarului ucis şi prieteni apropiaţi ai acestuia, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General al Armatei, amiral doctor Gheorghe Marin, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general locotenent doctor Teodor Frunzeti, precum şi autorităţi locale şi judeţene.

Cinci militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” se aflau, la 31 august, într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, un militar fiind ucis şi alţi patru răniţi.

Ministrul Apărării a semnat, la propunerea şefului Statului Major General, ordinul de înaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Alexandrescu Dragoş Traian.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Alexandrescu Traian Dragoş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici