Sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului Marius Claudiu Covrig a ajuns la Galaţi

Sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului gălăţean Marius Claudiu Covrig, mort într-una din misiunile de menţinerea păcii din Afganistan, a ajuns luni, după ora 22:00, la Galaţi, fiind depus la capela Bisericii "Sfântul Ilie".

329 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului Marius Claudiu Covrig a ajuns la Galaţi

Sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului Marius Claudiu Covrig a ajuns la Galaţi

Prima oprire pe care a făcut-o coloana militară cu sicriul soldatului fost în preajma blocului în care Marius Claudiu Covrig a copilărit. Aproximativ o sută de oameni, membri ai familiei sale, apropiaţi, dar şi necunoscuţi au aşteptat până după ora 22:00 sosirea cortegiului în zona respectivă. Aici, preoţii militari au oficiat o scurtă slujbă, după care coloana s-a deplasat la Spitalul Militar din Galaţi, unde trupul lui Marius Claudiu Covrig a fost îmbălsămat şi transferat din sicriul metalic în care a fost adus în ţară într-unul de lemn.

În jurul orei 00:00, el a fost depus în Biserica "Sfântul Ilie" din cartierul gălăţean Micro 17, unde militarul locuia, acesta urmând să fie înmormântat miercuri, la cimitirul "Eternitatea".

Sicriul cu militarul român Claudiu Marius Covrig a fost adus în ţară, luni, la ora 18.45, cu o aeronavă militară, la Baza Aeriană de la Boboc, din judeţul Buzău, unde a avut loc un ceremonila militar-religios, după care acesta a fost urcat într-o maşină militară şi transportat la Galaţi.

Militarul român Marius Covrig, din Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei" Galaţi, detaşat în Afganistan, a murit în urma unui atac cu armament uşor, în tmpul unei misiuni de patrulare, iar alţi trei - sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan şi caporalul Marius Barbu - au fost răniţi uşor. Incidentul s-a produs vineri, în jurul orei 5.00, ora României, în Afganistan.

Toţi cei patru militari au plecat în misiune în Afganistan în perioada decembrie 2007-ianuarie 2008 şi urmau să revină în ţară în mai puţin de o lună. Batalionul din care făcea parte militarul ucis se află la sfârşit de misiune, săptămâna viitoare urmând să înceapă rotaţia trupelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici