Sindicaliştii Alianţei "Sed Lex" ameninţă cu proteste

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, luni, că în perioada următoare vor fi organizate proteste pentru menţinerea unor drepturi, funcţionarii publici nefiind de acord să renunţe la toate sporurile.

23 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii Alianţei "Sed Lex" ameninţă cu proteste

Sindicaliştii Alianţei "Sed Lex" ameninţă cu proteste (Imagine: Mediafax Foto)

Vasile Marica a arătat că, în cadrul Consiliului Unional al Alinţei Sindicale "Sed Lex" întrunit luni în şedinţă extraordinară, a purtat discuţii despre creşterile salariale, diminuarea sporurilor, politizarea sistemului şi păstrarea locurilor de muncă.

Liderul Alianţei "Sex Lex" a precizat că, în privinţa salarizării, este ultima oară când alianţa mai acceptă compromisuri făcute de preşedinţii confederaţiei cu membrii Guvernului.

Totodată, Marica a arătat că în privinţa majorărilor salariale anunţate de Guvern nu vor fi organizate proteste până în 15 aprilie, însă a precizat că în funcţie de discuţiile purtate cu membrii Guvernului după această dată vor decide eventualele acţiuni de protest.

"Este ultima dată când alianţa mai acceptă compromisurile făcute de preşedinţii de confederaţie cu membrii Guvernului. Nu vom organiza acţiuni de protest pentru că dăm dovadă de solidaritate cu liderii confederaţiei", a spus Marica.

Acesta a precizat că Alianţa "Sed Lex" nu este de acord cu renunţarea la sporuri şi la indemnizaţii, precizând că în acest sens acţiunile de protest la nivel naţional vor începe în perioada imediat următoare.

"Nu vrem să renunţăm la niciun spor. Suntem gata să declanşăm acţiunile de protest în perioada imediat următoare", a adăugat Marica.

Liderul sindical a susţinut că, pentru economii, Guvernul poate lua din indemnizaţiile acordate pentru conducere, din indemnizaţiile pentru organizarea concursurilor, a licitaţiilor, precizând că valoarea sporurilor nu poate fi afectată.

Vasile Marica a dat exemplul unor sporuri acordate din economiile făcute de anumite instituţii cu personal insuficient.

Preşedintele "Sed Lex" a subliniat că nu se poate renunţa la locurile de muncă ale unor angajaţi în favoarea altor angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici