Sindicaliştii de la CFR anunţă suspendarea grevei până în 29 noiembrie

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane anunţă suspendarea grevei anunţate pentru data de 27 noiembrie până în 29 noiembrie.

211 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la CFR anunţă suspendarea grevei până în 29 noiembrie

Sindicaliştii de la CFR anunţă suspendarea grevei până în 29 noiembrie

Potrivit Fedearţiei, decizia a fost luată având în vedere discuţiile purtate miercuri şi joi cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi cu conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR.

Sindicaliştii meniţionează angajamentele asumate de conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii privind promovarea în şedinţa de Guvern din data de 29 noiembrie 2023 a unui
Memorandum care să excepteze CFR SA de la aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023 care limitează salarizarea angajaţilor companiei.

De asemenea, decizia a fost legată şi de asumarea de către compania CFR SA până la data de 28 noiembrie a unei grile de salarizare „care să reflecte un ecart în concordanţă cu complexitatea şi volumul muncii, respectiv importanţa şi competenţa în actul decizional”, spun sindicaliştii.

Tot compania şi-a asumat până în 29 noiembrie prezentarea Contractului colectiv de muncă 2023 – 2024 în vederea semnării, înregistrării la instituţia abilitată „şi pe cale de consecinţă stingerea
conflictului colectiv de muncă”.

„Cele două părţi aflate în procedura de negociere a contractului colectiv de muncă au convenit suspendarea temporară a grevei propriu-zisă până la data de 29 noiembrie 2023, ora 14:00, în temeiul art. 162(3) din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social”, arată sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici